Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Au mai putin de 30 de ani si tocmai au intrat in clubul miliardarilor

Sambata, 04 Martie 2017, ora 08:31
9416 citiri
Au mai putin de 30 de ani si tocmai au intrat in clubul miliardarilor
Foto: captura Youtube

Evan Spiegel si Bobby Murphy, fondatorii Snapchat, au devenit miliardari peste noapte, in urma listarii pe bursa a companiei lor, Snap, care detine populara aplicatie de mesagerie.

Actiunile companiei se tranzactionau vineri, la doua zile de la lansarea ofertei publice initiale, la un pret de 27 de dolari, ceea ce inseamna ca valoarea Snapchat a depasit simtitor 30 de miliarde de dolari, iar Spiegel si Murphy au intrat pentru prima data in clubul miliardarilor, alaturi de nume ca Bill Gates, Warren Buffett si Mark Zuckerberg.

Evan Spiegel, in varsta de 26 de ani, si Bobby Murphy, 28 de ani, detin cate o cincime din companie, potrivit BBC. In prezent, averea fiecaruia dintre ei se ridica la aproximativ 5,6 miliarde de dolari.

Spiegel, care este si CEO-ul Snap si figura cea mai cunoscuta din cadrul companiei, va mai primi in urmatorii trei ani un pachet de 36,8 milioane de actiuni.

El si Murphy, directorul de tehnologie al companiei, s-au cunoscut la Universitatea Stanford si au lansat Snapchat in 2011.

Spiegel a prezentat ideea pentru ceea ce avea sa devina Snapchat in cadrul unui curs de design de produs la Universitatea Stanford: o aplicatie mobila prin intermediul careia prietenii sa isi trimita poze care sa dispara pentru totdeauna in cateva secunde. Snapchat a cunoscut rapid un succes rasunator, iar Spiegel a renuntat la facultate pentru a se concentra asupra aplicatiei.

La fel ca cei doi fosti colegi de la Stanford, milionarii si miliardarii aparuti in anii recenti sunt tineri pasionati de tehnologie moderna, care au creat servicii online sau aplicatii extrem de populare.

Cel mai cunoscut dintre ei este Mark Zuckerberg, care a infiintat Facebook in 2004. Zuckerberg, 32 de ani, detine un pachet de actiuni in valoare de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

Un alt exemplu il reprezinta fondatorii Instagram, Kevin Systrom si Mike Krieger, a caror companie a fost cumparata in 2012 de Facebook pentru 1 miliard de dolari.

WhatsApp, serviciul de mesagerie infiintat de Jan Koum si Brian Acton, a cunoscut un succes si mai mare, fiind achizitionat tot de Facebook, in 2014, pentru 19 miliarde de dolari.

In curand, ar putea intra in acest club select si cofondatorii site-ului AirBnB, Nathan Blecharczyk, Joe Gebbia si Brian Chesky, mai scrie BBC.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#miliardari Snapchat, #Evan Spiegel, #Bobby Murphy, #listare Snapchat , #aplicatii