Am dat in mintea copiilor si am prins Pokemoni prin Bucuresti (Galerie foto)

Sambata, 09 Iulie 2016, ora 13:19
11446 citiri
Am dat in mintea copiilor si am prins Pokemoni prin Bucuresti (Galerie foto)
Foto: Pokemon Go

Pokemon e unul dintre desenele animate ale copilariei mele. In fiecare sambata si duminica ma trezeam de dimineata ca sa nu ratez niciun episod. Anii au trecut, prioritatile si pasiunile s-au schimbat, insa copilul din mine a tresaltat de bucurie cand a aflat ca o aplicatie de mobil reinvie universul Pokemon.

Ba mai mult, imbina un joc pe telefon clasic cu realitatea virtuala. Nu, nu ai nevoie de o pereche de ochelari caraghiosi, ci doar de un smartphone.

Pokemon Go e o aplicatie compatibila cu iPhone, dar si cu dispozitivele cu sistem de operare Android, insa momentan nu poate fi descarcata din Romania, ci doar in cateva tari, printre care Australia si SUA. Insa noi am reusit sa o testam inainte de lansarea oficiala.

Te plimbi prin oras si prinzi Pokemoni

La inceput, deschizi aplicatia, te conectezi cu contul de Gmail si apoi ai posibilitatea de a-ti personaliza personajul.

Dupa aceea, un ghid iti arata ce trebuie sa faci ca sa prinzi Pokemonii. Este important sa ai GPS-ul pornit si Internetul activat tot timpul cat folosesti aplicatia.

Ideea e urmatoarea: tot ce trebuie sa faci este sa te plimbi prin oras (da, explorezi lumea reala!) si sa incerci sa prinzi Pokemonii care-ti apar in cale.

Asa ca am pornit, in Bucuresti, de la Mega Mall, sa testez jocul. Am luat la picior strada Vatra Luminoasa. Personajul se plimba odata cu tine (gratie monitorizarii prin GPS) pe o harta virtuala a orasului in care te afli.

In timp ce te plimbi de colo-colo, poti intalni asa-numitele PokeShops, marcate cu albastru pe harta, de unde poti obtine lucruri folositoare (mingi pentru prins Pokemoni, oua pe care sa le pui la incubator etc.).

Acestea reprezinta chiar locuri din lumea reala. Un prim exemplu este aceasta mica sculptura care se afla pe un rond de flori de pe Vatra Luminoasa.

Un exemplu si mai relevant este metroul de la Piata Iancului.

Din senin, in timp ce explorezi zona si, in acelasi timp, harta jocului, din cand in cand iti apar Pokemoni. Fiecare aparitie este semnalata printr-o vibratie scurta a telefonului si printr-un semnal sonor.

In acel moment, trebuie sa apesi cu degetul pe animalutul respectiv. Iar de aici lucrurile devin interesante.

Aplicatia deschide camera foto, iar gratie realitatii virtuale, Pokemonul va aparea pe ecranul telefonului exact in peisajul spre care e indreptat obiectivul. Primul meu Pokemon a fost unul gazos, Gastly, care mi-a aparut la intersectia cu soseaua Mihai Bravu.

Ca sa-l prinzi, trebuie sa arunci mingea si sa-l nimeresti. Dupa aceea, el va fi adaugat la colectia ta de animalute colorate.

De fapt, tipurile de Pokemoni care ti se ivesc in cale sunt legate de zonele pe care le explorezi. De exemplu, Pokemonii de iarba vor aparea in parcuri sau in zonele cu verdeata, de cei de pamant vei da la metrou, cei cu puteri psihice in apropierea birourilor etc.

Iar in functie de cati prinzi, vei capata mai multe experienta si vei reusi sa ajungi la nivelurile superioare.

Arenele de lupta

Pe harta, in diferite zone, sunt semnalate si arenele de antrenament si lupta (Gym). Din pacate, acestea pot fi accesate de la nivelul 5 incolo, insa eu nu am ajuns intr-o zi pana acolo.

Dar inteleg ca-ti poti plasa un Pokemon acolo si iti poti face echipe de jucatori care sa pazeasca arena de rivali. De asemenea, odata ce esti provocat la lupta, te poti bate cu alti utilizatori care vor sa-ti ia locul la Gym.

Ce mai poti sa faci in joc

Aplicatia are o sectiune de unde poti cumpara anumite obiecte de care ai nevoie in timpul jocului (mingi, incubatoare sau monede virtuale). De asemenea, cu ajutorul unor potiuni, Pokemonii pot capata mai multa putere sau pot evolua.

Ai posibilitatea de a vedea toata calatoria ta (optiunea Journal) si de a afla mai multe detalii despre animalutele pe care le prinzi, gratie optiunii Pokedex.

In plus, ai si un inventar al tuturor obiectelor pe care le gasesti pe drum.

Avantaje si dezavantaje

Aplicatia este interactiva si te indeamna la miscare. In loc sa iau autobuzul, am preferat sa merg pe jos de la un capat la altul al strazii si sa incerc sa prind Pokemonii. Da, functioneaza si din masina, insa, daca aceasta se deplaseaza prea repede, exista riscul sa ratezi animalutele care-ti ies in cale. Pentru ca nu le mai poti prinde daca te indepartezi prea tare de ele.

Ideea e ca am facut mai multa miscare gratie acestei aplicatii, ceea ce e un lucru bun.

In plus, este si o modalitate de a afla lucruri despre zonele pe care le explorezi. La punctele PokeShops iti afiseaza numele locurilor din lumea reala, care sunt de obicei monumente, biserici, cimitire, statii de metrou si alte repere.

Evident, exista si cateva dezavantaje. Aplicatia trebuie sa fie activa tot timpul, ceea ce inseamna ca stai cu ochii in telefon foarte mult si ai putea avea probleme de concentrare. Ba chiar Politia din Australia a avertizat utilizatorii intr-un mesaj pe retelele sociale.

Iar dupa ce m-am jucat 40 de minute, serverul a picat, probabil pentru ca a fost supraaglomerat. De asemenea, semnalul GPS se pierde in anumite zone (cum ar fi metroul), asa ca harta nu s-a actualizat in timp real intotdeauna.

Bateria telefonului se va consuma foarte repede. In doar cateva ore, am ajuns de la 90% la 30%. Mai mult, aplicatia colecteaza foarte multe date despre tine: locurile pe unde mergi cu aplicatia deschisa, are acces la poze si datele din contul de Gmail.

Per total, e o experienta amuzanta, iar realitatea virtuala da un farmec aparte. E interesant sa vezi cum un personaj e integrat in lumea reala. Ramane de vazut cand va fi lansata oficial in Romania si daca va aduce imbunatatiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Pokemon Go, #Pokemon aplicatie, #joc Pokemon , #aplicatii