Orasul din Romania unde iluminatul public se va stinge din smartphone

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 18:55

   

Orasul din Romania unde iluminatul public se va stinge din smartphone
Primaria din Timisoara a anuntat, marti, ca va investi peste 80.000 de lei intr-o aplicatie ce va permite inchiderea si deschiderea iluminatului public dintr-un parc cu ajutorul smartphone-ului sau al laptopului.

"Avem in premiera nationala un sistem inovator de eficientizare energetica pentru iluminatul public. Practic, pe 50 de stalpi care au fost echipati cu acest sistem pornirea si oprirea iluminatului se realizeaza de la distanta, de pe laptop sau de pe smartphone, cu posibilitatea de a reduce nivelul de iluminare tot de la distanta, in orele cu trafic redus.

Sistemul este implementat de catre o firma olandeza. Aplicatia presupune montarea pe fiecare bec a unei retele de senzori radio, sistem de control programabil, pe sursele de iluminat existente, cu GPRS si aplicatie soft. Suma platita este de 83.000 de lei, pe care o vom amortiza intr-un an si jumatate prin reducerea consumului de energie electrica ", a spus viceprimarul municipiului Timisoara, Dan Diacon, citat de Mediafax.

https://ziare.com/mediu/energie-eoliana/prima-comuna-din-romania-care-va-fi-iluminata-stradal-prin-energie-verde-1268425

El a anuntat ca inaugurarea sistemului va avea loc marti seara, iar autoritatile locale se asteapta ca acesta sa scada cu 35% consumul de curent electric.

Initial, acesta a fost montat pe 30% din stalpii din parc, insa ar putea fi extins in cazul in care municipalitatea va fi multumita de rezultate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Ar fi bine ca extindeti aplicatia pentru pentru stingerea manelelor
si a casetofoanelor!
Ar fi bine daca puteti umbla un pic si la semafoare!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor