Ziare.com

S-a lansat un fel de Tinder romanesc pentru producatorii de la tara si clientii lor de la oras

de Comunicat de presa
Luni, 11 Mai 2020, ora 11:26

   

S-a lansat un fel de Tinder romanesc pentru producatorii de la tara si clientii lor de la oras
Asociatia Crestem Romania Impreuna in colaborare cu W3 Development SRL aduc un plus de implicare in comunitatile locale si anunta lansarea aplicatiei de mobil MallTaranesc, prin intermediul acesteia propunandu-si sa creeze un mediu social adresat micilor producatori locali si familiilor de la oras.

Este prima aplicatie de acest fel, si singura, destinata producatorilor locali si conceptului de economie locala. Un fel de Tinder, adresat familiilor de la oras si producatorilor de la tara.

"Credem ca la baza relatiei intre producator si consumator nu trebuie sa stea achizitia de produse, ci o relatie sociala, pentru ca aceasta asigura sustenabilitate in timp.

Paradigma modului in care a evoluat marketing-ul si comunicarea la inceput de mileniu III ne arata acest lucru.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Nu mai sunt de ajuns doar promovarea valorilor intrinsece ale produselor, ci apartenenta la grup, caracterul social cu care vine o achizitie sau recunoasterea.

Iar daca localizam in jurul Romaniei cele enuntate anterior, am adauga caracterul de autenticitate, multifatetat, datorita diferitelor moduri in care se manifesta la micii producatori locali.

Cu ecosistemul MallTaranesc ne dorim sa cream o comunitate sustenabila de producatori si consumatori, bazata pe incredere.

Ori asta inseamna, inca o data, mai mult decat o relatie comerciala",
declara Mihai Mihu, coordonator proiect MallTaranesc.

Din devotament si incredere fata de produsele micilor producatori, Asociatia Crestem Romania Impreuna invita utilizatorii sa descopere si sa interactioneze cu gospodarii din mediul rural, prin intermediul acestei aplicatii creand relatii stabile intre partile implicate.

Aplicatia permite contactarea producatorilor prin mesaje, telefonic, dar si fizic, aceasta avand buton de "directii", prin intermediul acestora clientului generandu-i-se ruta catre curtea producatorului.

Este un proiect simplu, de actualitate si foarte relevant pentru Romania, intrucat sprijina micii producatori sa se dezvolte, sa isi prezinte gospodariile sau micile afaceri, iar ulterior sa vanda produsele, prin intermediul platformei online, respectiv sa isi extinda aria din care isi pot atrage clientii.

Una dintre cele mai mari probleme pentru acesti producatori este distributia si vanzarea, iar aplicatia MallTaranesc vine chiar in intampinarea acesteia, creand in aceste momente o punte sociala intre producator si cumparator.

Cifrele unui studiu in mediul rural arata ca buna parte dintre locuitorii de aici doresc sa devina antreprenori. La ora actuala pe platforma MallTaranesc.ro sunt peste 1.300 de gospodari care isi prezinta gospodaria/ mica afacere, fiind cea mai mare baza de date de producatori locali din Romania.

Aceasta comunitate ii ajuta atat pe cei care sunt la inceput de drum, cat si pe cei deja dezvoltati.

Platforma isi propune sa dezvolte un ecosistem in care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural sa poata gasi solutii pentru a ajunge pe mesele clientilor. Dupa lansarea Harta gospodarilor, componenta care da o dimensiune geografica reala clara, site-ul MallTaranesc vine sa completeze profilul gospodariei si sa genereze un mecanism de interactiune intre cei ce doresc sa vanda si cei ce doresc sa cumpere.

Noua platforma MallTaranesc vine sa ofere o vedere clara asupra gospodarului, dand informatii despre certificatele de producator, autorizatii DSV sau alte inscrisuri, dand astfel posibilitatea potentialului client sa aleaga in deplina cunostinta. In cazul mesterilor populari, incarcarea certificatelor care atesta acest statut este posibil de asemenea.

"Ne-am propus sa gasim producatorii locali si sa-i prezentam Romaniei intregi, facand astfel mai usoara legatura dintre cumparator si producator, unind comunitatile urbane de cele rurale si incurajand consumul de produse romanesti.

Acum scoatem micii producatori traditionali din mediul online si ii aducem mai aproape de toti cei care isi doresc sa consume local, sezonier si sanatos.

Nu in ultimul rand, aplicatia stie cand un utilizator a ajuns in curtea unui producator, ulterior vizitei clientului fiindu-i solicitata o evaluare a gospodariei.

In acest fel, folosind comunitatea, ne dorim sa identificam dintre producatorii locali pe cei mai gospodari, acestora oferindu-le cele mai bune solutii de a se face cunoscuti.

Iar la acest demers chemam comunitatea, pentru a ne ajuta sa ii identificam pe cei vrednici, mai ales in conditiile ridicarii restrictiilor de saptamana aceasta."


Informatii pe scurt la adresa: https://malltaranesc.ro/aplicatie. Aplicatia este disponibila momentan in Google Play.

Despre Crestem Romania Impreuna

Asociatia "Crestem Romania impreuna" a aparut ca o necesitate in viata societatii romanesti avand ca principal scop promovarea si sustinerea drepturilor si intereselor sociale culturale, economice si profesionale ale romanilor aflati in Romania sau in afara tarii.

Credem ca prin implicarea comunitatii pe diferite proiecte, incepand de la cele de mediu si terminand cu proiecte sociale. Putem reusi sa cream o Romanie mai frumoasa si mai unita, sa dezvoltam o societate unde educatia si grija pentru comunitate nu sunt doar vise, ci reprezinta premize pentru dezvoltarea sustenabila a fiecarui membru.

Despre Mall Taranesc

Platforma online www.malltaranesc.ro este o initiativa unica in Romania, o platorma online destinata producatorilor agricoli din tara.

Proiectul a fost lansat in 2017 si uneste peste 1300 de mici producatori cu aproximativ 10.000 de consumatori dornici de produse traditionale, crescute si realizate local.

Producatorii de pe aceasta platforma au o gospodarie de subzistenta sau o mica ferma, unde muncesc zilnic cinstit si curat. In platforma puteti gasi ferme care au tot soiul de branzeturi, oua de gaina si carne, dar si pravalii care produc dulceturi, miere si obiecte de artizanat. Insa mai presus de produse, gasiti oamenii din spatele acestor produse.

Despre W3 Development

Compania W3 Development este furnizor de servicii digitale din 2011. Cu o vasta experienta in domeniul digital, principala sa preocupare o reprezinta furnizarea de servicii de dezvoltare web si aplicatii mobile, in decursul timpului fiind implicata in peste 500 de proiecte. A castigat diferite premii la festivaluri de profil din Romania.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4597 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa creat un tinder romanesc

sau inventat sarmalele englezesti
Daca a-si fi guvernul romaniei , v-asi taxa dur pentru folosirea de cuvinte din alte limbi

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor