Cum controlezi totul cu un singur buton

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 12:58
2984 citiri
Cum controlezi totul cu un singur buton
Foto: IFTTT

In multitudinea de aplicatii existente pe piata a aparut un nou tip: aplicatiile care controleaza dispozitivele "smart", de la termostate la becuri si cantare. Compania IFTTT lucreaza, spre exemplu, la o aplicatie care face mai usoara colaborarea intre toate dispozitivele si aplicatiile.

Numele companiei reprezinta acronimul sintagmei "If This Then That" (daca asa, atunci asta - traducere aproximativa) si reprezinta exact felul in care functioneaza: daca postezi, spre exemplu, o fotografie pe Facebook, atunci salveaz-o in Dropbox. Acest gen de actiuni se numesc retete si utilizatorii pot crea propriile combinatii sau alege din miile gata create in "biblioteca" IFTTT, scrie CNN.

Sunt, spre exemplu, retete pentru a-i da un mesaj sotului cand te afli la o anumita distanta de casa, sa-ti trimita pe e-mail tot ce posteaza mama ta pe Twitter sau sa aprinda si sa inchida luminile din casa cand cineva umbla la dulapul cu bauturi.

Utilizatorii isi creeaza singuri retetele, folosind oricare dintre cele 170 de servicii compatibile precum Facebook, Nest si Fitbit.

Cele trei noi aplicatii ale companiei permit utilizatorilor sa creeze butoane care declanseaza actiuni automate. Cele trei sunt Do Button, Do Note si Do Camera. Do Button iti permite sa creezi o scurtatura pe ecranul mobilului care, cu o singura atingere, actioneaza ca buton inchis/deschis pentru dispozitivele inteligente sau iti noteaza pozitia pe un tabel Google spreadsheet.

Do Note simplifica orice sarcina pe care o faci frecvent si presupune scrierea de text, precum adaugarea de produse pe o lista de cumparaturi. Folosesti, asadar, Do Note sa creezi un buton numit "Lista de cumparaturi". Apesi butonul, scrii "cumpara cereale" si nota va fi automat adaugata in Evernote. Similar, butonul Do Camera face acelasi lucru cu fotografiile, deci iti trimite automat selfie-urile la trei prieteni, spre exemplu.

Butoanele Do nu doar reduc numarul de pasi necesari pentru o operatiune, ci sunt o incercare timpurie de a oferi utilizatorilor o singura modalitate de a-si controla toate dispozitivele. Mai mult, IFTTT ii transforma pe oamenii obisnuiti in programatori, fara ca acestia sa-si dea seama macar.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#aplicatie control toate dispozitive, #aplicatie dispozitive inteligente IFTTT , #aplicatii