Micul Jobs: Programator de aplicatii mobile, la 12 ani (Video)

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 08:27
7693 citiri
Micul Jobs: Programator de aplicatii mobile, la 12 ani (Video)
Foto: Arhiva

Supranumit "Micul Jobs", la numai 12 ani, americanul Thomas Suarez a fost invitat recent sa prezinte aplicatiile sale pentru iPhone, iPad si iPod, in cadrul renumitelor conferinte organizate sub egida TED.

Baiatul, in camasa albastra, cu tableta in mana, casca cu microfon in jurul gatului si o mare siguranta de sine a impresionat intreg publicul, dand o lectie curajoasa, amuzanta si demna de luat in seama, relateaza Corriere della Sera.

In fata acestui tanar talent al tehnologiei, insusi Mark Zuckerberg (27 ani) s-ar putea simti batran si amenintat ca in curand va fi depasit.

A fost supranumit "Micul Jobs"

Thomas Suarez conduce deja o companie numita CarrotCorp, iar doua dintre aplicatiile sale, "Fortune Earth" si "Jieber Bustin", se pot cumpara de la Apple App Store.

Pasiunea lui Thomas a fost dintotdeauna computerul, acesta fiind hotarat inca de cand mergea la gradinita sa dezvolte noi tehnologii.

In timpul prezentarii de la conferinta de la Manhattan Beach, care reprezinta unul dintre acele evenimente independente care au scopul de a impartasi o experienta tip TED (Technology, Entertainment, Design), nu a avut nicio emotie.

Regulamentul prevede ca fiecare invitat are la dispozitie maximum 18 minute sa-si expuna propriile sale idei inovatoare.

Mesajul tanarului american a fost clar: copiii, care vor sa cante la vioara, iau lectii de muzica, cei care vor sa joace fotbal, se inscriu intr-o echipa de fotbal. Dar ce fac acei copii care doresc sa programeze o aplicatie?

"Dezvoltarea de jocuri este foarte dificila, deoarece majoritatea nu stiu unde sa se adreseze. Si apoi nu sunt atat de multi parinti care au dezvoltat deja aplicatii", subliniaza tanarul Thomas.

Marele sau idol nu putea fi altul decat Steve Jobs

Nu intamplator si-a numit compania CarrotCorp (morcov) si, inspirandu-se de la guru de la Apple, a fondat un club pentru dezvoltatorii de aplicatii in incinta scolii pe care o frecventeaza.

El a afirmat in cadrul discursului sau ca vrea sa creeze aplicatii mult mai multe si ca, in viitor, in afara de iOS de la Apple, intentioneaza sa se ocupe si de sistemul de operare Google Android.

"Lucrul cel mai important este insa faptul ca toate aceste cunostinte pot fi impartasite cu alti elevi", concluzioneaza "Micul Jobs".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Thomas Suarez TED, #Micul Jobs TED, #aplicatii mobile , #aplicatii