Ziare.com

Mozilla Marketplace - aplicatii pentru toata lumea

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 22:15

   

Mozilla Marketplace - aplicatii pentru toata lumea
Mozilla intentioneaza sa-si extinda principiile in lumea smartphone si tablet: fara restrictii vizand sistemele de operare, aplicatii pentru toata lumea si de la nivelul oricarui tip de dispozitiv.

Compania, cunoscuta indeosebi pentru browserul Firefox, creat pentru a fragmenta monopolul detinut de Microsoft Internet Explorer, va lansa un marketplace propriu, orientat spre un nou tip de platforma, gata sa se demonstreze primitoare pentru toata lumea, relateaza Webnews.

Aceasta va putea gazdui aplicatii concepute pentru orice tip de dispozitiv, indiferent de sistemul de operare de referinta, fie el iOS, Android sau Windows Phone, intr-un ecosistem liber, complet lipsit de restrictii sau limitari, care s-a bucurat de un real succes la nivel de PC.

Potrivit sursei citate, alaturi de Mozilla Marketplace isi va face aparitia pe scena tehnologica de profil si un smartphone, in masura sa lanseze aplicatii prin intermediul browserului integrat, care nu se va limita la un singur sistem de operare.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Proiectul poarta numele de cod "Boot to Geko", inspirat de una din componentele browserului Firefox si ar putea fi prezentat in cadrul Mobile World Congress 2012, care isi va deschide portile la Barcelona saptamana viitoare.

Obiectivul urmarit de Mozilla este asadar acela de a dobori barierele in general, atat Mozilla Marketplace cat si Mozilla Phone propunandu-se drept elemente revolutionare intr-un univers controlat de reguli si limitari impuse de marii jucatori ai scenei tehnologice globale.

Mai mult decat atat: Mozilla tinteste si catre taramul social network, cochetand cu ideea unui Browser ID, care ar putea permite obtinerea unei identitati unice pe toate platformele sociale existente, subliniaza sursa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor