Nu lasi telefonul din mana? Iata cateva aplicatii care te-ar putea scapa de el

Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 19:34
39477 citiri
Nu lasi telefonul din mana? Iata cateva aplicatii care te-ar putea scapa de el
Foto: Arhiva Ziare.com

Esti tot timpul cu telefonul in mana? Verifici foarte des noutatile aparute pe Facebook? Citesti stirile direct de pe smartphone? Petreci mai mult timp cu ochii in dispozitiv decat muncind? Atunci trebuie sa stii ca exista cateva modalitati prin care sa scapi de aceasta dependenta.

Paradoxal (sau nu) exista unele aplicatii care te ajuta sa nu mai folosesti atat de mult smarpthone-ul, potrivit Inc.com.

1. Offtime

Aceasta aplicatie blocheaza aplicatii care pot distrage atentia utilizatorilor, precum retele de socializare sau jocuri. De asemenea, filtreaza mesajele primite si ofera statistici referitoare la cat de mult este folosit telefonul.

Poti alege dintre unul din modurile disponibile (munca, familie, timp pentru mine) pentru a fi sigur ca ai acces la lucrurile esentiale, dar fara ca atentia sa-ti fie distrasa de lucruri inutile.

2. Moment

Aceasta aplicatie disponibila doar pentru dispozitivele Apple iti urmareste activitatea de pe smartphone si iti permite sa setezi limite zilnice. In momentul in care le depasesti, vei fi atentionat. De asemenea, poti alege ca atunci cand stai prea mult cu ochii in telefon ecranul sa fie "inundat" cu diverse lucruri, care te vor enerva si te vor determina sa lasi telefonul din mana.

3. BreakFree

BreakFree iti urmareste activitatea pe telefon, insa difera de alte aplicatii prin faptul ca iti calculeaza "scorul dependentei", care are mai mult impact asupra utilizatorului.

De asemenea, iti arata cat de des deblochezi ecranul, de cate ori intri pe retele sociale si iti ofera posibilitatea sa setezi anumite tinte legate de timpul petrecut fara telefon.

4. Flipd

Aceasta aplicatie e disponibila doar pentru terminalele Android. De asemenea, e cea mai agresiva dintre toate. De exemplu, poti seta sa blochezi ecranul pentru o perioada de timp, astfel ca orice ai face nu poti accesa meniul telefonului.

Nici macar restartarea telefonului nu te va scapa de acest lucru, asa ca va fi imposibil sa trisezi.

Care-i situatia romanilor?

Nu crezi ca romanii sunt prinsi in aceasta capcana? Potrivit unui studiu, exista utilizatori din tara noastra care isi verifica telefonul si de 200 de ori pe zi.

Unii romani folosesc smartphone-ul si de 200 de ori pe zi - Ce continut acceseaza (Infografic)

Cercetarea de piata realizata de EY Romania arata ca 66% dintre respondenti spun ca din momentul trezirii si pana se uita la dispozitivul mobil trec sub 30 minute, iar pentru 29% dintre respondenti se pare ca rutina diminetii incepe cu verificarea dispozitivului mobil.

Mai mult, 52% dintre participantii la studiu spun ca se uita de intre 11 si 50 de ori in fiecare zi la dispozitivele lor mobile, iar 22% se uita de minim 51 si chiar peste 200 de ori in fiecare zi.

Cea mai mare frecventa de utilizare a dispozitivelor mobile se constata la segmentul de varsta 25-35 de ani (41%).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#aplicatii dependenta telefon, #aplicatii dependenta smartphone , #aplicatii