Pokemon Go, jocul care a innebunit planeta, a fost lansat si in Romania - cum il descarci si cum afli daca serverul e picat

Luni, 18 Iulie 2016, ora 10:03
17169 citiri
Pokemon Go, jocul care a innebunit planeta, a fost lansat si in Romania - cum il descarci si cum afli daca serverul e picat
Foto: Arhiva Ziare.com

Pokemon Go, jocul care a devenit un fenomen global imediat dupa lansare, este disponibil si in Romania.

Daca la inceput, Nintendo a lansat jocul doar in SUA, Noua Zeelanda si Australia, de sambata dimineata e accesibil in 26 de tari europene, inclusiv Romania.

Citeste si Am dat in mintea copiilor si am prins Pokemoni prin Bucuresti (Galerie foto)

Acum, amatorii de pokemoni din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Groenlanda, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Suedia si Elvetia pot descarca aplicatia Pokemon Go din Play Store (Android) si App Store (iPhone), potrivit unui anunt de pe pagina de Facebook a jocului.

Totusi, scrie CNN, lansarea nu a fost tocmai un succes. Pentru ca foarte multi utilizatori de smartphone din Europa au vrut sa descarce jocul, serverele au cazut. Retelele sociale au fost inundate de internautii nemultumiti ca nu pot prinde pokemoni, la fel ca jucatorii din SUA.

Cum poate fi descarcat Pokemon Go

Exista insa un site pe care poti verifica daca serverele Pokemon Go au probleme sau daca e de vina telefonul.

Pokemon GO poate fi descarcat gratuit din App Store Romania urmand acest link.

Ce e Pokemon Go

Pokemon Go ii pune pe jucatori sa se plimbe pe strazi reale in cautare de pokemoni. Cu ajutorul unui modul de realitate augmentata, jucatorii vad pokemonii din joc in viata reala prin intermediul camerei.

In toata lumea, numeroase constructii sau locuri publice au fost marcate drept campuri in care pot fi gasiti pokemonii, care apoi sunt antrenati si plasati in lupta cu cei ai altor utilizatori.

Aplicatia functioneaza pe acelasi principiu ca jocurile lansate la inceput, doar ca Pokemon GO ii atribuie un rol in lumea reala utilizatorului si il ghideaza prin imprejurimi.

Afla de ce Pokemon Go este jocul momentului si cum a ajuns sa intreaca Instagram si WhatsApp

Cand pokemonii devin periculosi

Chiar daca este extrem de popular, acest joc poate sa se dovedeasca, uneori, periculos.

La doar cateva zile dupa lansarea in SUA, inregistrari video amuzante au fost publicate pe retelele sociale. De exemplu, o busculada generala s-a produs in Central Park din New York. Sute de persoane s-au reunit in acel parc celebru american, pentru a captura un Aquali - un Pokemon rar si greu de prins. Imaginile s-au viralizat rapid pe retelele sociale.

Eveniment Quarterly Report

Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Măsurile Guvernului vor afecta anumite categorii de angajați. Milioane de salariați ar putea fi afectați. În primul rând, IT-știi care câștigă peste 10.000 de lei vor plăti un impozit...
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
#Pokemon Go lansat Romania, #cum descarci Pokemon Go , #aplicatii