S-a inventat aplicatia care-i tine pe studenti atenti la cursuri - vezi cum functioneaza

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 12:53
3856 citiri
S-a inventat aplicatia care-i tine pe studenti atenti la cursuri - vezi cum functioneaza

Doi tineri americani au realizat o aplicatie care ii rasplateste pe studentii care nu folosesc telefonul mobil in timpul cursurilor.

Povestea a inceput in 2014, iar protagonistii sunt Mitch Gardner si Rob Richardson, arata Business Insider.

Cei doi au observat ca studentii sunt mai atenti la telefoane, decat la cursuri. Dupa cateva discutii, ei au ajuns la concluzia ca dependenta de tehnologie trebuie tratata tot cu ajutorul tehnologiei. Asa ca au inceput sa lucreze la o aplicatie pentru smartphone numita Pocket Points, care ii rasplateste pe studentii care nu folosesc dispozitivele in timpul orelor.

Pacaleala din spatele aplicatiei care a innebunit Internetul: De ce nu e totusi bine sa fii ca Ion

Prin GPS, aplicatia isi poate da seama cand un student se afla in incinta universitatii si ii blocheaza telefonul automat. De asemenea, acesta este rasplatit pentru timpul in care nu baga in seama dispozitivul din buzunarul sau cu puncte, care pot fi folosite in magazinele si restaurantele din jur.

In momentul in care iese din campus, aplicatia deblocheaza telefonul, asa ca studentul isi poate face de cap.

Initial, aplicatia a fost lansata in campusul Chico, iar dupa doar doua saptamani o treime dintre studenti o foloseau.

In consecinta, au dus aplicatia in campusul Penn State, iar succesul a fost similar. Iar un articol dintr-o publicatie locala despre ideea lor i-a atras atentia lui Chris Friedland, directorul executiv al Build.com, un alt startup care a inceput la Chico.

El s-a intalnit cu baietii de la Pocket Points si i-a placut aplicatia atat de mult incat a decis sa investeasca in afacerea lor.

Cu banii de la Friedland, cei doi tineri si-au extins ideea si au angajat "ambasadori" care sa le faca cunoscuta ideea, astfel ca acum aplicatia e folosita de aproape jumatate dintre cei care merg in cele 100 de unitati de invatamant unde este prezenta.

De asemenea, Pocket Points a incheiat parteneriate cu peste 1.200 de magazine si restaurante, care folosesc aplicatia pentru a se promova in randul studentilor si unde acestia isi pot cheltui punctele acumulate.

Fondatorii aplicatiei au strans pana acum 1,5 milioane de dolari din finantari.

Au renuntat la facultate

Din ianuarie 2016, Pocket Points a inceput sa incaseze bani din publicitatea facuta prin intermediul aplicatiei, iar veniturile lunare au crescut la sume formate din cinci cifre, dar compania nu a ajuns inca pe profit.

De asemenea, numarul angajatilor a ajuns la 20, iar Gardner, 23 de ani, si Richardson, 21 de ani, au renuntat deocamdata la facultate pentru a conduce compania. Ei planuiesc sa-si termine studiile, insa considera ca este o oportunitate unica in viata, de care vor sa profite din plin.

"Entuziasmul e mare si vrem sa ne lansam in mai multe scoli. Evident, am vrea ca Pocket Points sa fie folosita de fiecare elev si student din SUA si restul lumii", a incheiat Gardner.

Citeste si:
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că Laura Vicol trebuie să demonstreze că face faţă funcţiei de preşedinte al Comisiei juridice din Camera...
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...