S-a inventat aplicatia care-i tine pe studenti atenti la cursuri - vezi cum functioneaza

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 12:53
4046 citiri
S-a inventat aplicatia care-i tine pe studenti atenti la cursuri - vezi cum functioneaza
Foto: Pocket Points

Doi tineri americani au realizat o aplicatie care ii rasplateste pe studentii care nu folosesc telefonul mobil in timpul cursurilor.

Povestea a inceput in 2014, iar protagonistii sunt Mitch Gardner si Rob Richardson, arata Business Insider.

Cei doi au observat ca studentii sunt mai atenti la telefoane, decat la cursuri. Dupa cateva discutii, ei au ajuns la concluzia ca dependenta de tehnologie trebuie tratata tot cu ajutorul tehnologiei. Asa ca au inceput sa lucreze la o aplicatie pentru smartphone numita Pocket Points, care ii rasplateste pe studentii care nu folosesc dispozitivele in timpul orelor.

Pacaleala din spatele aplicatiei care a innebunit Internetul: De ce nu e totusi bine sa fii ca Ion

Prin GPS, aplicatia isi poate da seama cand un student se afla in incinta universitatii si ii blocheaza telefonul automat. De asemenea, acesta este rasplatit pentru timpul in care nu baga in seama dispozitivul din buzunarul sau cu puncte, care pot fi folosite in magazinele si restaurantele din jur.

In momentul in care iese din campus, aplicatia deblocheaza telefonul, asa ca studentul isi poate face de cap.

Initial, aplicatia a fost lansata in campusul Chico, iar dupa doar doua saptamani o treime dintre studenti o foloseau.

In consecinta, au dus aplicatia in campusul Penn State, iar succesul a fost similar. Iar un articol dintr-o publicatie locala despre ideea lor i-a atras atentia lui Chris Friedland, directorul executiv al Build.com, un alt startup care a inceput la Chico.

El s-a intalnit cu baietii de la Pocket Points si i-a placut aplicatia atat de mult incat a decis sa investeasca in afacerea lor.

Cu banii de la Friedland, cei doi tineri si-au extins ideea si au angajat "ambasadori" care sa le faca cunoscuta ideea, astfel ca acum aplicatia e folosita de aproape jumatate dintre cei care merg in cele 100 de unitati de invatamant unde este prezenta.

De asemenea, Pocket Points a incheiat parteneriate cu peste 1.200 de magazine si restaurante, care folosesc aplicatia pentru a se promova in randul studentilor si unde acestia isi pot cheltui punctele acumulate.

Fondatorii aplicatiei au strans pana acum 1,5 milioane de dolari din finantari.

Au renuntat la facultate

Din ianuarie 2016, Pocket Points a inceput sa incaseze bani din publicitatea facuta prin intermediul aplicatiei, iar veniturile lunare au crescut la sume formate din cinci cifre, dar compania nu a ajuns inca pe profit.

De asemenea, numarul angajatilor a ajuns la 20, iar Gardner, 23 de ani, si Richardson, 21 de ani, au renuntat deocamdata la facultate pentru a conduce compania. Ei planuiesc sa-si termine studiile, insa considera ca este o oportunitate unica in viata, de care vor sa profite din plin.

"Entuziasmul e mare si vrem sa ne lansam in mai multe scoli. Evident, am vrea ca Pocket Points sa fie folosita de fiecare elev si student din SUA si restul lumii", a incheiat Gardner.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#aplicatie cursuri telefoane, #aplicatie studenti telefon , #aplicatii