Simplu precum copy&paste! Cum iau trei sibieni 80.000 de euro de la un gigant german Interviu

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 08:05
5689 citiri
Simplu precum copy&paste! Cum iau trei sibieni 80.000 de euro de la un gigant german Interviu
Foto: Facebook

Un start-up din Sibiu va primi 80.000 de euro din partea Deutsche Telekom pentru dezvoltarea unei tehnologii care faciliteaza transferul de informatii intre gadgeturi diferite.

Omnipaste, o echipa cu peste 15 ani de experienta in dezvoltare si marketing online, a fost selectata sa ia parte la proiectul hub:raum, incubator de proiecte al grupului german.

In cadrul programului de instruire "Turbo Accelerator Warp" ce a avut loc la Cracovia in perioada 30 noiembrie - 07 decembrie 2013, sibienii au prezentat o aplicatie care permite utilizarea functiei copy-paste intre dispozitive diferite - smartphone-uri, tablete sau computere, asigurandu-si, astfel, o finantare de 80.000 de euro.

De exemplu, tastatura unui computer poate fi folosita in cadrul unei aplicatii de pe smartphone sau telefonul poate initia convorbiri telefonice cu un singur click pe un numar de telefon din browser-ul de pe computer, se arata intr-un comunicat.

Mai multe informatii pe Omnipasteapp.com

Echipa Ominipaste este formata din Alexandru Calinoiu, co-fondator/tehnic, Adrian Nistor, co-fondator/tehnic, si Ciprian Stavar co-fondator/marketing.

Ciprian ne-a vorbit despre aplicatia castigatoare la evenimentul din Polonia.

Care este povestea Omnipaste?

Povestea incepe de la o problema pe care o avea unul dintre co-fondatori: Alexandru (Alexandru Calinoiu - n.red.) a venit intr-o zi la birou si a zis: "M-am saturat sa-mi trimit singur email-uri, sa pun bookmark-uri sau notite pe care sa le sterg. Am nevoie de ceva 'seamless' care sa-mi permita sa transfer link-ul asta de pe telefon pe computer."

Apoi, tot el a continuat: "De ce nu pot face Copy si Paste de pe un dispozitiv pe altul?"

Cum ati descrie pe intelesul tuturor aplicatia dezvoltata?

In cateva cuvinte: clipboard in-cloud. Sau Copy pe un device (simplu copy, Ctrl+ C sau cum este obisnuit cineva sa copieze lucruri) si apoi Paste pe un alt device (Ctrl+V, long press sau cum este cineva obisnuit sa "lipeasca" lucruri.

Care este utilitatea Omnipaste?

Transferul usor si rapid de informatie intre dispozitive. Dar aplicatia Omnipaste este doar un demo tehnologic pentru API-ul (Application Programming Interface - interfata pentru programarea de aplicatii - n.red.) pe care il dezvoltam si care ar permite dispozitivelor sa comunice mai usor intre ele si sa aiba acces unele la functiile celorlalte.

Computerul poate folosi giroscopul sau GPS-ul de telefon. De exemplu, vei putea controla un joc pe calculator folosind telefonul sau, daca te descurci mai greu cu tastatura de pe telefon (asa zis-ul 'fat fingers'), in momentul in care esti aproape de computer, te poti folosi de tastatura mare pentru a scrie mesaje pe telefon. Posibilitatile sunt practic nelimitate.

Exista limite in ceea ce priveste datele transferate?

Vor exista limitari. Momentan prototipul transfera text si meta informatie legat de acesta (ce tip de text este, numar de telefon, link sau text simplu). Colegii lucreaza pentru a permite transferul de fisiere si alte tipuri de informatie.

Care sunt dispozitivele compatibile?

Smartphone, tableta sau computer. Prototipul suporta acum dispozitive ce ruleaza Android si Windows.

Exista in prezent statistici cu privire la utilizarea aplicatiei - cate persoane o folosesc, in ce scopuri etc.?

Aplicatia nu este inca disponibila in market si necesita instalarea ei manuala, fara a fi posibila actualizarea automata. Chiar si in aceste conditii sunt utilizatori atat din Europa, cat si din USA care ne ofera feedback si studii de caz despre cum si in ce conditii o folosesc, atat la transfer computer-computer, cat si la telefon-telefon.

Ce inseamna pentru Omnipaste participarea la proiectul hub:raum?

Participarea la programul WARP si cele 8 zile petrecute la hub:raum ne-au permis sa conturam si mai clar strategia de punere pe piata, dar si sa identificam alte posibilitati de dezvoltare a tehnologiei pe care se bazeaza Omnipaste, in special pentru piata business-to-business.

Oportunitatile ce se deschid dupa hub:raum se leaga de participarea noastra in programul lor de incubare, alaturi de celelalte doua echipe selectionate in Demo Day. Programul de incubare inseamna o finantare de pana la 80.000 de euro din partea Hub:Raum, spatiu de co-working in Krakow, acces la reteaua de mentori si o serie de avantaje avand in vedere potentialul de colaborare cu Deutsche Telekom.

Teoretic, fiind selectati printre cei trei castigatori, vom avea o cale larg deschisa pentru a colabora cu Deutsche Telekom in toate tarile Europei unde aceasta companie are operatiuni.

  • Celelalte echipe selectate pentru investitii sunt Tourvia.me (un instrument inovativ pentru operatorii de turism) si Pocket-Collar (o aplicatie inovativa de monitorizare a sanatatii animalelor de casa). La programul de instruire din Cracovia au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia, dar si Ucraina.

Sursa: Facebook

  • Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilitatile de finantare sunt de pana la 80.000 de euro pentru fiecare proiect. In urma investitiei, Deutsche Telekom devine actionarul companiei.

  • Deutsche Telekom este actionar majoritar la grupul elen OTE, care detine Cosmote si Romtelecom.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#start up Sibiu finantare Deutsche Telekom, #aplicatie copy paste, #transfer date smartphone computer, #clipboard in cloud , #aplicatii