Telefonul face treaba in locul tau - cat timp castigi cu ideea unui clujean

Joi, 27 Martie 2014, ora 07:50
6388 citiri
Telefonul face treaba in locul tau - cat timp castigi cu ideea unui clujean

Cele mai banale gesturi iti pot "mananca" prea mult timp. O operatiune precum activarea si dezactivarea Wi-Fi-ului iti rapeste sase ore pe an. Pentru cei care doresc sa castige acest timp a fost creata aplicatia SpotTune.

Dezvoltatorul aplicatiei SpotTune este George Platon. In spatele lui se afla o intreaga echipa, care contribuie activ la dezvoltarea SpotTune.

George Platon a absolvit in 2013 Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, iar in prezent lucreaza ca software developer in cadrul unei companii de IT din Austria, care are o filiala si in Cluj-Napoca.

Vrei sa stii cand vine autobuzul? Urmareste-l prin GPS de pe telefon - aplicatiile IT-istilor romani

Ideea aplicatiei a aparut in perioada in care era inca student.

"Fiind foarte ocupat, simteam ca irosesc foarte mult timp realizand aceleasi task-uri si imi doream o aplicatie inteligenta care sa faca acele lucruri pentru mine.

Spre exemplu, voiam sa ii trimit un mesaj mamei cand ieseam de la scoala pentru a-mi pregati masa, sa imi seteze telefonul pe modul silentios in anumite locuri pe care le frecventam si care cereau acest lucru sau sa imi intrerupa conexiunea de date si sa imi porneasca Wi-Fi-ul cand ajungeam acasa. Astfel, din nevoia de a salva timp, am creat SpotTune".

Ce face SpotTune?

Ideea aplicatiei este aceea de a seta evenimente sau actiuni care sa se intample in anumite zone sau intervale orare/date calendaristice, ne-a mai spus dezvoltatorul.

Mai exact, operatiunile disponibile sunt urmatoarele: postare status Facebook, trimitere SMS si e-mail, activare/ dezactivare Wi-Fi, Mobile data, Bluetooth, activare/dezactivare Silent Profile, Airplane Mode.

Versiunile viitoare vor include si Autoreply Message si notite.

Cat timp economisesti

Operatiunile frecvente derulate de posesorii de smartphone-uri pot fi destul de solicitante si cronofage.

"Pentru o mai buna comprehensiune a eficientei aplicatiei in ceea ce priveste economisirea timpului voi folosi un exemplu concret: in medie, un posesor de smartphone (de orice fel) isi activeaza sau dezactiveaza Wi-Fi-ul sau traficul de date de minimum patru ori pe zi din diverse motive.

Procesul e unul relativ scurt, dar dupa mai multe repetari devine monoton: deblocheaza ecranul, trage in jos de bara de notificari, apasa pe butonul de Wi-Fi, asteapta.

Durata procesului este de aproximativ 15 secunde, presupunand ca nu intervine nimic. Dupa un calcul simplu putem observa ca se pierd aproximativ sapte minute pe saptamana, ceea ce echivaleaza cu aproximativ sase ore pe an realizand aceeasi operatiune. Aplicatia va contoriza timpul economisit cu fiecare operatiune efectuata", a explicat George Platon.

In prezent, aplicatia functioneaza pe Android, dar se lucreaza la dezvoltarea aplicatiei pentru iOS, dar si pentru web, pentru a permite utilizatorului sa seteze actiunile de pe laptop/PC, sincronizandu-le cu telefonul.

Lansarea oficiala a versiunii Beta a avut loc pe 18 ianuarie 2014 si pana in prezent a reusit sa stranga peste 1.000 de utilizatori.

Cui se adreseaza SpotTune

Potrivit dezvoltatorului clujean, aplicatia SpotTune se adreseaza persoanelor care detin si utilizeaza un smartphone, cu o conexiune permanenta la Internet. Acestea sunt in general organizate, ocupate, dinamice, dorind sa salveze cat mai mult timp pentru alte activitati. Au varsta cuprinsa intre 17-35 ani si sunt predominant de sex masculin, locuind in zona urbana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#aplicatie SpotTune, #aplicatie economisire timp, #aplicatie smartphone , #aplicatii
Comentarii