CERT-RO: Clientii care utilizeaza servicii oferite de Posta Romana, vizati de un nou atac de tip scam

Marti, 07 Mai 2019, ora 19:10
5944 citiri
CERT-RO: Clientii care utilizeaza servicii oferite de Posta Romana, vizati de un nou atac de tip scam

Un nou atac de tip scam vizeaza clienti care utilizeaza servicii oferite de Compania Nationala "Posta Romana", scrie marti Centrul National de Raspuns la Incidentele de Securitate Cibernetica - CERT-RO, pe pagina oficiala de Facebook.

"Nou atac de tip #scam vizeaza clienti care utilizeaza servicii de la Compania Nationala Posta Romana. Momentan link-ul este inactiv, insa este posibil ca aceasta campanie sa fie replicata si pe alte site-uri compromise. Evitati sa introduceti date personale si/sau financiare dupa primirea unor astfel de campanii "promotionale". Daca nu ati participat la un concurs, cum ati putea castiga? Retineti faptul ca astfel de promotii sunt de obicei prezente exclusiv pe canalele oficiale ale companiilor. Multumim celor care ne transmit notificari cu privire la posibile incidente de securitate cibernetica pe Facebook, sau alte conturi de social media. Detaliile specificate de dvs. ne ajuta la analizarea problemei, la diseminarea informatiei catre ceilalti utilizatori si, implicit, la diminuarea eventualelor pagube financiare in cazul unor astfel de incercari de frauda online", noteaza sursa citata.

Practic, cei vizati sunt indemnati sa raspunda unui sondaj de opinie pentru loializare, iar in schimbul informatiilor oferite ar primi un cadou din partea sponsorilor, constand in smartphone-uri de ultima generatie. Mai mult, la sectiunea de comentarii este postat un mesaj cu textul "Am castigat un Samsung S10, astept cu nerabdare. Multumesc!".

Incepand cu data de 2 mai, persoanele fizice, juridice si institutiile publice din Romania pot raporta, la numarul unic 1911, incidentele de securitate cibernetica pe care le-au constatat, costul proiectului fiind de un milion de euro.

Numarul poate fi apelat gratuit din orice retea de telefonie, si este disponibil non-stop. La ora actuala, in activitatea noului Call Center sunt implicate 10 persoane.

Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
Google dezvoltă noi chatboturi AI bazate pe celebrități și influenceri de pe YouTube, conform unui raport recent al The Information. Totuși, aceasta nu este o idee revoluționară, deoarece...
Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
Potrivit Departamentului de Comerț al SUA, influența regimului de la Kremlin (Rusia) asupra companiei Kaspersky prezintă riscuri majore de securitate pentru utilizatorii acestuia. Utilizarea...
#atac scam clienti Posta Romana, #atac castig telefoane Posta Romana , #atac cibernetic
  1. Google dezvoltă boți AI bazați pe celebrități și influenceri
  2. Americanii nu-i mai agreează deloc pe ruși și interzic un antivirus important dezvoltat în regiune
  3. One UI 7 vine cu încă o funcție de securitate pe telefoanele Samsung
  4. Dezvăluire surprinzătoare: 57% dintre angajații britanici se bazează pe inteligența artificială pentru a face față volumului de muncă
  5. Logitech lansează Keys-To-Go 2, o tastatură wireless ultra-portabilă. Prețul pentru care o puteți obține
  6. Românii, exasperați de sistemul de reciclare. "Tot proiectul e doar o scumpire de 50 bani. Te plimbi din magazin în magazin până găsești unul funcțional…"
  7. Netflix vrea să le ofere utilizatorilor un abonament gratuit. Cum va funcționa
  8. Cum se poate reseta Google Wallet pe un dispozitiv Android. Tutorial rapid, fără dureri de cap
  9. LeTV revine pe piață cu noul model 4G: L10. Ce știe să facă smartphone-ul
  10. Google integrează inteligența artificială Gemini în Gmail. Cum îi va ajuta pe utilizatori