O companie din Romania va coordona in premiera Campionatul European de Securitate Cibernetica

Comunicat de presa
Marti, 26 Martie 2019, ora 19:00
15582 citiri
O companie din Romania va coordona in premiera Campionatul European de Securitate Cibernetica

Bit Sentinel, companie autohtona specializata in servicii de securitate informatica, este coordonatorul tehnic pentru Campionatul European de Securitate Cibernetica (ECSC) care va avea loc la Bucuresti in toamna acestui an.

Competitia are doua etape: etapa nationala ce se va desfasura in perioada 6-7 aprilie exclusiv online, unde sunt asteptati peste 500 de participanti din toata tara, si faza finala ce va avea loc in luna octombrie, unde sunt asteptati la Bucuresti reprezentanti din cele 19 state europene implicate.

Fiecare tara participanta va avea o echipa selectionata in urma fazei nationale a concursului. Echipele vor fi formate din tineri cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani.

Acestia se vor pregati cu teste atat din categoria ofensiva, cat si defensiva, provocarile din etapa finala vizand categorii diverse de cunostinte: de la securitate web, criptografie, reverse engineering, exploatare de sisteme informatice, pana la programare, inginerie sociala sau investigatii IT.

Scenariile pregatite de organizatori vor avea ca punct de plecare situatii inspirate din incidente si atacuri informatice reale.

Editia din acest an este gazduita de Romania si sunt asteptati la Bucuresti reprezentanti din 19 state: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Spania, Elvetia si Marea Britanie.

Bit Sentinel, impreuna cu alti parteneri din mediul public si privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa nationala prin care va fi selectat lotul national extins.

In perioada mai-septembrie vor fi organizate diverse sesiuni de antrenament pentru a creste nivelul expertizei tehnice din lotul extins al Romaniei, din care vor fi selectati cei 10 finalisti care ne vor reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetica. De asemenea, Bit Sentinel va coordona si contribui cu probleme la etapa finala a ECSC.

"Amenintarile cibernetice devin un subiect prezent in institutiile publice, dar si in sectorul privat. Astfel, pentru a tine pasul cu aceste amenintari, este necesara cresterea numarului de specialisti in securitate cibernetica. Pentru a motiva tinerii talentati sa se implice in acest domeniu, apar tot mai multe initiative, iar echipa Bit Sentinel contribuie tot mai mult la acest demers.

Pentru noi, pe langa bucuria de a fi aproape de noile generatii de hackeri etici, implicarea in European Cyber Security Challenge este si o confirmare a experientei acumulate de echipa Bit Sentinel din 2015 pana in prezent. Este al doilea an consecutiv in care ne implicam in competitie si astept cu nerabdare sa cunosc reprezentantii Romaniei pentru aceasta editie", a declarat Andrei Avadanei, Director General Bit Sentinel.

Pentru etapa nationala, inscrierile se fac pana pe data de 5 aprilie, iar intre 6-7 aprilie va avea loc prima sesiune de calificare (online), urmata de o serie de competitii desfasurate in perioada mai-septembrie.

Despre Campionatul European de Securitate Informatica

European Cyber Security Challenge (ECSC) este o initiativa a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), care isi propune sa dezvolte abilitatile tinerilor in domeniul securitatii cibernetice, precum si sa le faciliteze contactul cu organizatiile din mediul privat care actioneaza in acest domeniu.

Competitia nationala precum si etapa finala din 2019 vor fi gazduite in Romania si sunt organizate si coordonate de Serviciul Roman de Informatii, Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica si Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Din patru participari anterioare, echipa Romaniei a fost de doua ori vicecampioana la Campionatul European de Securitate Cibernetica, in 2016 si 2017.

Despre Bit Sentinel

Bit Sentinel activeaza in domeniul securitatii cibernetice, avand drept obiectiv asigurarea protectiei impotriva atacurilor cibernetice.

Bit Sentinel ofera servicii complete de securitate informatica, precum: penetration testing, protectie impotriva malware, servicii de consultanta pentru GDPR, recuperarea datelor in urma atacurilor cibernetice, rezolvarea atacurilor de tip 0-day sau audit in securitate.

Aceste servicii sunt adaptate in functie de nevoile fiecarei companii in parte si sustinute de echipa de specialisti certificati in domeniu.

Bit Sentinel ofera, de asemenea, si sesiuni de training in lupta impotriva atacurilor cibernetice, creand cursuri si programe speciale pentru pasionatii de securitate care doresc sa invete notiunile de baza.

Mai mult, compania face parte din echipa ce organizeaza una din cele mai mari competitii internationale de tip Capture the Flag: DefCamp Capture the Flag.

Pentru detalii, puteti accesa site-ul Bit Sentinel sau pagina de Facebook.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#European Cyber Security Challenge 2019, #Romania Cyber Security Challenge , #atac cibernetic