Care este cel mai bun browser de Internet?

Luni, 14 Februarie 2011, ora 13:50
24624 citiri
Care este cel mai bun browser de Internet?
Foto: Jabzweb

Browserul este fereastra noastra de Internet, pentru media, comunicare si distractie. Cele mai utilizate browsere sunt: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera si Safari.

Un browser de Internet este fereastra voastra de web, unde puteti gasi aproape orice din confortul livingului vostru. Astazi, Internetul este folosit pe scara larga pentru media, cercetare, comunicare, cumparaturi si distractie, informeaza Internet Browser Review."

Dar care este cel mai bun? In cele ce urmeaza, va vom oferi cateva date, despre criteriile dupa care se pot evalua browser-ele si topuri ale site-urilor specializate, dar si cota lor de piata din intreaga lume.

Ce trebuie sa aiba un browser? Browserul de Internet trebuie sa aiba trei obiective esentiale: simplitate, securitate si ajutor pentru a gasi ce este mai bun pe web. Pentru ca toate browser-ele sunt gratis, numai cei care le utilizeaza pot sa decida pe care dintre ele le vor folosi.

Care sunt criteriile de evaluare? Principalele criterii sunt urmatoarele: setul de caracteristici - utilitati practice pentru o navigare mai usoara, rapida si convenabila, oferind motoare de cautare integrate, utilizare usoara - sa fie simplu de folosit, indiferent de persoana care il foloseste si de nivelul acesteia de cunostinte de web, securitate - browser-ele trebuie sa va protejeze de pop-up-uri, virusi, malware, phishing, viteza si compatibilitate - navigare rapida, eficienta, pornire rapida si procesare usoara a HTLM si JavaScript, ajutor - asistenta de calitate in cazul aparitiei unor probleme.

Topurile privind cele mai bune browsere sunt extrem de variate de revistele de specialitate. Firefox, Google Chrome si Internet Explorere sunt in frunte, in aprecierea celor de Interenet Browser Review, iar PCMag ierarhizeaza, dupa performanta vitezei: Google Chrome 5, Opera 10, Safari 5, Internet Explorer 9.

Cota de piata a browser-elor pe plan mondial din februarie 2011 este urmataorea: Internet Explorer - 45,3%, Firefox - 30,5%, Google Chrome - 16,4%, Safari - 5,1% si Opera - 2%, conform StatCounter.

Indiferent de statisticile publicate, cel mai bun browser este cel pe care il apreciaza utilizatorii de pe Internet.

Descarca instrumentul care asigura protectia copilului pe Internet, ControlInternet.ro

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#browser Internet Explorer Google Chrome Firefox , #browser
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Poza Numele de utilizator
Numele de utilizator
rank 2
Cel mai buna navigator (brauzar pe romineste )