Ce browsere mai prefera utilizatorii de Internet

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 22:22
5089 citiri
Ce browsere mai prefera utilizatorii de Internet
Foto: Digital Trends

Utilizatorii de Internet se orienteaza tot mai mult spre browsere ca Internet Explorer si Chrome, in timp ce Firefox continua sa piarda teren.

Conform datelor pentru luna octombrie, oferite de cei de la Net Marketshare, Internet Explorer este lider, acest browser fiind preferat de 58,49% dintre utilizatorii ce folosesc calculatoare de tip desktop, scrie Digital Trends.

Cresterea lui este una mica fata de septembrie, atunci cand procentul a fost de 58,37%. Chrome se situa in septembrie la 21,19%, iar in octombrie a ajuns la 21,25%. Firefox inregistreaza insa unele probleme.

Browserul dezvoltat de Mozilla a ajuns de la 14,18% (septembrie) la 13,91% in luna octombrie. Safari, care apartine companiei Apple, este pe locul patru, la distanta destul de mare de primele trei clasate. El detinea in septembrie 5,01%, iar luna trecuta s-a situat la 5,1%.

Se pare ca in cazul lui Internet Explorer au contat destul de mult imbunatatirile de securitate facute de Microsoft recent. Acelasi lucru se poate spune si despre Chrome, cei de la Google adaugandu-i unele extensii, in timp ce lipsa schimbarilor pentru Firefox s-a tradus intr-o scadere a popularitatii acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#browser internet explorer, #browser internet chrome, #browser internet mozilla , #browser
Comentarii