Ziare.com

Chrome este cel mai folosit browser din lume

de Florin Necula
Marti, 22 Mai 2012, ora 00:23

   

Chrome este cel mai folosit browser din lume
Google Chrome este cel mai folosit browser din lume, detronand liderul de pana acum, Internet Explorer, saptamana trecuta.

Astfel, Google Chrome a depasit Internet Explorer pentru prima oara in istorie, in timp ce Firefox, Safari si Opera completeaza topul primelor cinci cele mai populare browsere, potrivit Mew Europe.

Aceste rezultate reprezinta o a doua victorie pentru Google, deoarece browserul sau pentru mobil, Android Robot, a depasit Opera, in luna martie, drept cea mai populara optiune pentru cei care navigheaza pe Internet utilizand telefoanele mobile.

Cu toate ca masuratorile de acest gen nu reprezinta o stiinta exacta, datele din ultimul an arata ca utilizarea Google Chrome a crescut in detrimentul Internet Explorer si Firefox. Inca de la lansarea sa, in 2008, Google Chrome a crescut cu pasi mari.

Pe de alta parte, Internet Explorer este inca lider in Japonia, cu o pondere de peste 50%, in timp ce, in China sau Coreea de Sud, browserul Microsoft domina aproximativ trei sferturi din traficul de Internet.

In Europa, cel mai utilizat browser, in 2012, este Firefox. Acesta este urmat de Internet Explorer si Google Chrome. Safari si Opera au mai putin de 8% dintre utilizatori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2233 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor