Ziare.com

Razboiul browserelor: Cine-i adevaratul lider?

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:33

   

Razboiul browserelor: Cine-i adevaratul lider?
Google Chrome este cel mai utilizat browser din lume, dupa cum arata datele publicate de compania de cercetare StatCounter.

In noiembrie, cota de piata a acestui browser a fost de 41,87%, comparativ cu 40,44 % in octombrie.

Pe locul doi, conform StatCounter, este Internet Explorer, cu o cota de 27,31 %, acesta cunoscand o scadere fata de octombrie, cand avea 28,96 %.

Podiumul este completat de Mozilla Firefox, cu o rata de utilizare de 18,15%, in crestere cu 0,04% comparativ cu luna anterioara, noteaza Tech News.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Safari, browserul celor de la Apple, ocupa locul 4 cu 8,4% din piata, la fel ca si in octombrie. Browserul Opera se afla pe 5, cu o cota de 1,2%.

Datele arata ca lupta se da intre Chrome, IE si Firefox care, impreuna, detin 90% din aceasta piata.

IE, browser-ul oferit de Microsoft, este cel mai popular in tari ca SUA, Canada si China, in timp ce Chrome ocupa primul loc in America de Sud, Rusia, Australia si in majoritatea tarilor europene, precum si in India si Orientul Apropiat.

Firefox este cel mai popular browser in Africa, unele parti ale Europei si in Indonezia.

In ceea ce priveste versiunile, lideri sunt Chrome 30 si 31, urmat de Firefox 25 si Internet Explorer 10, 8 si 9, pe locurile 4-6.

Spre comparatie, compania de cercetare Net Applications ofera alte date despre popularitatea browserelor.

Conform datelor sale, Internet Explorer si Firefox sunt cele mai utilizate browsere, Chrome fiind pe locul trei. Se pare ca adevarul ar fi undeva la mijloc.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2163 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor