Afla daca ai devenit dependent de computer - Test

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 22:20
19313 citiri
Afla daca ai devenit dependent de computer - Test

Cu ajutorul aplicatiei PC On/Off Time poti vedea, in functie de timpul pe care ti-l petreci la calculator, daca acesta a ajuns sa fie o obsesie pentru tine. Pentru cei "bolnavi" cu virusul calculatorului, avem cateva sfaturi utile.

Aplicati gratuita PC On/Off Time va arata timpul cat a fost pornit calculatorul dumneavoastra in ultimele 3 saptamani. Nu este nevoie de nicio instalare a programului, deoarece este o aplicatie executabila care citeste informatiile din sistemul Windows OS cu privire la orele in care a fost activ calculatorul.

Analiza testului

Rezultatul afisat la media de ore petrecute in fiecare zi in fata calculatorului te va ajuta sa vezi in ce stadiu ai ajuns.

In functie de rezultatul "Daily average" te incadrezi intr-una din urmatoarele categorii:

Intre 0 si 1 ora - Rezultat normal, folosesti calculatorul doar in caz de maxima necesitate. Nu esti adeptul calculatorului, preferi sa te ocupi cu altceva, decat sa-ti pierzi vremea in fata lui.

Intre 1 si 2 ore - Folosesti calculatorul cu intelepciune. Ai nevoie de el si apelezi la el ori de cate ori ai cu adevarat nevoie.

Intre 2 si 4 ore - Calculatorul face parte din viata ta. Ori de cate ori ai ocazia il folosesti.

Intre 4 si 6 ore - Incepi sa exagerezi cu folosirea computerului. Nu poti sta nicio zi fara el.

Iti verifici e-mailul si contul de Facebook ori de cate ori treci prin fata calculatorului. Deja este un semnal de alarma. Virusul informatic a pus stapanire pe tine, esti contaminat. Trebuie sa intri cat mai repede intr-o cura de devirusare, altfel s-ar putea sa treci curand la urmatoarea categorie, cea a "bolnavilor cronici".

Peste 6 ore - Esti obsedat de calculator! Aproape ca nu sunt momente sa ai calculatorul inchis. Pentru tine, toata lumea se misca in jurul lui. Ai cont de Facebook, de Twitter, cateva conturi de e-mail si messenger si iti ia foarte mult timp sa fi prezent in toate. Aproape ca stii tot ce e nou pe Internet, nu-ti scapa nimic.

Acest test este valabil pentru persoanele particulare, nu pentru cele care folosesc calculatorul la birou, in timpul programului de lucru, sau pentru cei care folosesc calculatorul in scop de afaceri.

Sunt obsedat de calculator! Ce trebuie sa fac pentru a ma vindeca?

Daca acest test ti-a aratat ca esti in faza de contaminare, adica ai inceput sa exagerezi cu folosirea calculatorului sau daca esti in faza "bolnavilor cronici", adica esti obsedat de calculator, trebuie sa incepi cura de devirusare informatica.

Pentru aceasta, avem cateva recomadari spre folosul tau:

Nu incerca sa te scuzi, ca de fapt timpul in care a fost calculatorul pornit nu este acelasi cu timpul pe care il petreci tu in fata calculatorului. Testul a aratat ca ai avut calculatorul la dispozitie in tot acest timp si ori de cate ori treceai prin fata lui ai dat cate o privire sa vezi daca ai un mesaj nou, sau cine ti-a mai votat poza pe Facebook.

Incearca sa constientizezi ca 6 ore pe zi petrecute in fata calculatorului inseamna 10 ani pierduti din urmatorii 40 de ani din viata ta. Ai putea sa reduci timpul la 2-3 ore zilnic, iar restul timpului sa-l dedici pentru lucruri mai practice.

Incearca sa inchizi calculatorul mai devreme decat de obicei si verifica media de ore zilnica "Daily average" sa vezi daca faci progrese. Daca scazi media orelor cu cate 15 minute pe saptamana, in cel mult doua luni te vei vindeca.

Jocurile sunt de asemenea o dovada a obsesiei pentru calculator. Fie ca esti tanar sau mai putin tanar, 4-6 ore petrecute zilnic cu un joc nu fac decat sa te indeparteze de toti prietenii.

Ti-ai creat o lume doar a ta, imaginara. Totul se invarte in jurul calculatorului. S-ar putea ca reactiile tale in viata reala sa aibe mult de suferit si vei putea avea mari probleme la scoala sau la locul tau de munca. Oare se merita?

Ce spus specialistii in legatura cu obsesia pentru calculatoare?

Opt la suta dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani prezinta un risc mare de dependenta fata de noua tehnologie.

Uzul excesiv al tehnologiei poate duce la o stare de izolare, chiar si la persoanele adulte.

Un studiu arata ca cei mai afectati de tehnologie sunt tinerii si barbatii, iar printre obsesiile principale se numara jocurile video, telefoanele mobile, calculatoarele si GPS-urile.

Acelasi studiu, publicat in cotidianul spaniol El Manana arata ca 17,3 % dintre adulti au recunoscut ca au fost amenintati de folosirea excesiva a calculatorului, iar 11,3 % au marturisit ca au inceput sa viseze de cum se pot rezolva jocurile sau probleme informatice.

Tendinta de izolare, din cauza tehnologiei, este mai accentuata la sexul barbatesc, cu un procent de 16,3 %, de aproape trei ori mai mult decat cel al sexului femeiesc, cu 6,4 %.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#test computer, #obsesie computer, #dependenta computer, #test dependenta calculator , #calculator