Magnatii din Silicon Valley isi trimit copiii la scoli unde nu exista calculatoare

Sambata, 05 Martie 2016, ora 17:00
12239 citiri
Magnatii din Silicon Valley isi trimit copiii la scoli unde nu exista calculatoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Tot mai multi specialisti in IT din Silicon Valley, de la companii precum Apple, Google, Yahoo sau Hewlett-Packard, prefera sa-si dea copiii la scoli in care nu exista calculatoare.

Astfel, in statul american California, colegiile care aplica metoda Waldorf, un sistem pedagogic axat pe stimularea curiozitatii si creativitatii, precum si a inclinatiilor artistice de exprimare ale elevilor, devin din ce in ce mai populare.

In aceste centre, cei mici deprind "noile forme de a gandi pe care le solicita multi angajatori", a explicat, pentru ziarul britanic The Guardian, Beverly Amico, liderul asociatiei scolilor Waldorf din America de Nord.

"Cursurile sunt tinute de o fiinta preocupata nu numai de educatia copiilor, ci si de ei ca indivizi", a detaliat acesta, reamintind ca in acest tip de scoli, clasele sunt construite din materiale naturale si dotate cu plante, fiind concepute in asa fel incat elevii sa se simta confortabil si sa fie relaxati.

"Elevii educati cu diverse tehnologii au deseori o dispozitie scazuta pentru a gandi diferit si pentru a rezolva problemele. Unele abilitati precum luarea deciziilor, creativitatea si concentrarea sunt mult mai importante decat manuirea unui iPad sau completarea unui tabel in Excel, mai ales tinand cont ca tehnologia folosita azi va deveni rudimentara si invechita in lumea de maine", a mai spus Beverly Amico.

Amintiri cu Steve Jobs: Copiii sai nu aveau decat acces limitat la tehnologie

De altfel, un recent raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) a ajuns la concluzia ca sistemele de educatie care au investit considerabil in informatizare nu au inregistrat "o imbunatatire notabila" a rezultatelor obtinute de elevi la probele de citit, matematica si stiinta la testele PISA (Programme for International Student Assessment).

"Daca ne uitam la cele mai performante sisteme de invatamant, precum cele din estul Asiei, constatam ca au fost foarte prudente in privinta utilizarii tehnologiilor in salile de curs", a comentat directorul pentru educatie din cadrul OCDE, Andreas Schleicher.

Totodata, el a subliniat ca elevii si studentii "care folosesc tablete si computere au, de foarte multe ori, rezultate mai slabe decat cei care utilizeaza cu moderatie aceste dispozitive".

#copii Sillicon Valley scoli, #copii scoli parinti IT , #calculator
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Ocoliti PC ...mergeti in vest ...culegatori de capsuni
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Esența-i c-ai cu Waldorf-u-i pregătesc pentru șefie, iar ai cu calcu