Camere de supraveghere in locuinta?

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 10:28
8378 citiri
Camere de supraveghere in locuinta?

Uzual, sistemele de supraveghere le gasim in magazine, birouri si ateliere, nu in apartamente si case. De ce ar trebui sa montezi camere video de supraveghere in locuinta personala?

Majoritatea persoanelor adulte din ziua de astazi au vieti active si agitate, petrecand mare parte din zi in afara locuintei.

Lunga perioada de timp pe care o petreceti departe de casa este si principalul motiv pentru care puteti beneficia de pe urma unui sistem de supraveghere video de interior.

Supravegherea copiilor

Indiferent de varsta copiilor, fie ca sunt foarte mici si in grija unei bone, fie ca sunt deja mari si capabili sa stea singuri acasa, copiii sunt tot timpul in gandul parintilor.

Veti dori deci sa vedeti ce face copilul dumneavoastra si cum se poarta bona cu el, iar in situatia in care copilul este destul de mare si poate fi lasat singur acasa, o camera de supraveghere va poate ajuta sa vedeti ora la care ajunge acasa de la scoala, prietenii pe care ii poate aduce acasa, cum isi petrece timpul, daca deschide usa persoanelor straine etc.

Camerele de supraveghere moderne pot fi urmarite foarte usor de la distanta prin internet si sunt dotate cu microfoane ce va permit sa si auziti ce se intampla in locuinta dumneavoastra.

Un articol foarte util dedicat supravegherii video pentru bone si copii gasiti aici.

Monitorizarea batranilor sau a persoanelor bolnave

Un exemplu bun in care sistemele de supraveghere pentru apartament sunt utile este situatia in care aveti persoane in varsta in ingrijire in apartamentul dumneavoastra (parinti, bunici etc).

Sunt multe cereri pentru instalari de sisteme de monitorizare in case si apartamente unde locuiesc batrani, iar rudele acestora doresc sa ii poata urmari, pentru ca de multe ori batranii sunt vizitati de persoane dubioase ce incearca sa sustraga valori si sume de bani de la acestia.

Cu o investitie minima puteti pune in functiune un sistem cu care sa verificati oricand, folosind telefonul, tableta sau calculatorul, ce face parintele dumneavoastra, sa ii observati starea de sanatate sau daca primeste musafiri nepoftiti.

Daca alegeti sa montati o camera de supraveghere si in afara apartamentului, pe casa scarii, veti avea nevoie de acordul celorlalti locatari. Casa scarii este spatiu public, iar pentru multe persoane intimitatea este foarte importanta. Puteti argumenta instalarea camerei ca o investitie de pe urma careia pot beneficia toti proprietarii.

Alarma in caz de efractie

O camera video nu poate inlocui complet un sistem de alarma profesional, insa exista modele de camere cu senzor de miscare PIR integrat ce pot fi folosite eficient.

Un exemplu este modelul urmator, produs de HikVision.

Iesirea de alarma a camerei poate fi conectata la orice centrala de alarma sau sirena pentru a va avertiza de prezenta unui intrus.

In plus, mai toate sistemele decente de supraveghere folosesc detectia de miscare in imagine. Daca aveti un "musafir" nepoftit in cadrul camerei in intervalul in care casa ar trebui sa fie goala, camera va trimite o notificare, sau chiar o imagine cu persoana care a intrat in casa, catre telefonul dumneavoastra mobil.

Recomandari de camere de supraveghere

Acum, ca am acoperit situatiile in care camerele de supraveghere in apartament ar fi utile, este util sa va informati si ce modele de camere ar fi indicate pentru locuinta dumneavoastra. Aceste echipamente trebuie sa fie eficiente dar si estetice.

Camere de supraveghere ascunse

Camerele ascunse, asa cum sugereaza si numele, sunt camere gandite pentru a fi ascunse in diverse obiecte casnice si pentru a inregistra persoane fara ca acestea sa stie ca sunt urmarite.

Pentru cei ce simt ca au nevoie de o astfel de aparatura, camera ascunsa poate fi solutia ideala. Marele beneficiu al camerelor ascunse este ca ofera cel mai mare grad de surprindere a evenimentelor datorita faptului ca cei supravegheati nu stiu ca sunt filmati.

Printre dezavantaje enumeram ca nu ofera suport pentru IR, chiar daca au functii tip day & night si ca multe modele nu sunt rezistente la temperaturi scazute si umezeala.

Pentru mai multe detalii legate de camerele ascunse va invitam sa cititi articolul de pe blogul Supraveghere24 dedicat acestor echipamente.

Camere de supraveghere wireless

Sunt cele mai cautate camere de interior datorita usurintei de instalare si lipsei cablurilor inestetice. Din pacate camerele wireless de calitate vin si la un pret ceva mai piperat.

Mai multe detalii despre camerele wireless puteti citi aici.

Camere de supraveghere pe fir

De obicei, in interiorul apartementelor se monteaza camere supraveghere de tip dome, box sau compact.

Aspectul acestor camere este unul mult mai placut pentru interior.

Camerele pe fir se monteaza folosind cablu inestetic, dar sunt mult mai ieftine decat camerele wireless si legatura pe fir este mult mai stabila si mai sigura.

Multumim echipei Supraveghere24 pentru ajutorul acordat in realizarea acestui articol.

Pentru informatii suplimentare despre sistemele de supraveghere pentru locuinte, va invitam sa-i contactati.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#camere supraveghere locuinta, #camera ascunsa locuinta, #alarma locuinta , #camere video