Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Supraveghere Video Copii / Bone / Pets - Solutii

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 12:48
4160 citiri
Supraveghere Video Copii / Bone / Pets - Solutii
Foto: picography.co

Traim vremuri in care stilul de viata ne tine din ce in ce mai ocupati, din ce in ce mai mult timp departe de familie si cei dragi. Din acest motiv, primim des solicitari de la parinti ce au un program foarte incarcat si sunt nevoiti sa isi lase copiii singuri sau in grija bonelor pentru lungi perioade din zi.

Pentru acesti parinti exista cateva solutii foarte ajutatoare, cum ar fi instalarea unui sistem de supraveghere special pentru monitorizarea copiilor lasati singuri in locuinta. Unii dintre cei care citesc acest articol se vor fi gandit la asa ceva, dar nu au avut toate informatiile sau toate argumentele pro si contra, altii poate nici nu au constientizat ca au aceasta optiune.

Pentru cei ce isi doresc ceva mai multa liniste si control in ceea ce priveste activitatile casnice ale copilasului, iata cateva solutii, alaturi de argumente practice, avantaje si dezavantaje.

Termeni

Inainte de a incepe articoulul propriu zis, definim anumiti termeni pentru a fi clari tuturor cititorilor si pentru a nu se crea confuzii:

- "wireless": in engleza, "wireless" inseamna "fara fir" si reprezinta o legatura de date prin unde radio intre diverse dispozitive (cea mai intalnita legatura este legatura wireless intre un telefon mobil / laptop cu un router de internet).

- "router": un router este un dispozitiv electronic ce conecteaza la internet (prin wireless sau prin legaturi cu cablu) calculatoarele si telefoanele mobile din locuinta dumneavoastra, folosind abonamentul de internet pe care il platiti furnizorului de internet.

- "internet wireless": internetul wireless este acea legatura de internet fara fir, disponibila in locuinta dumneavoastra prin intermediul unui aparat de tip router.

- "camera de supraveghere wireless": o camera de supraveghere wireless este o camera de supraveghere ce poate fi conectata la o retea de internet wireless.

Acum, sa enumeram situatiile in care aceste sisteme pentru supravegheat locuinte sunt eficiente. Daca va incadrati in unul din cazurile de mai jos aveti toate sansele sa beneficiati de pe urma unui sistem de supraveghere descris in acest articol:

- lipsesc mult de acasa si sunt nevoit sa imi las copilul singur.

- am o bona care se ocupa de copil si as vrea sa vad cum se poarta cu el.

- am un nou nascut si as vrea sa il urmaresc cat timp imi vad de treaba prin casa sau cand trebuie sa fac un drum rapid in afara locuintei.

- plec in concediu si doresc sa fiu sigur ca este totul in regula acasa.

Avantaje

Iata o lista de avantaje generale pe care le obtineti apeland la o astfel de solutie:

- configurarea se face usor prin urmarea pasilor din instructiuni.

- constructia aparaturii este solida - o lovitura a camerei nu o va defecta.

- sistemul nu face zgomot, nu huruie, nu deranjeaza.

- sistemul nu prezinta risc de incendiu si poate fi lasat in functiune non stop.

- in cazul unei pene de curent, la revenirea curentului aparatura porneste automat, nu este nevoie de interventia nimanui.

- aparatura este estetica, foarte discreta, de dimensiuni mici.

- urmariti camerele de pe telefonul personal cu un simplu internet de mobil.

- camerele pot fi setate sa detecteze miscare si sa inregistreze sau sa va semnaleze atunci cand miscarea este detectata.

- pot fi folosite si camere mobile pe care le puteti controla de la distanta. Astfel veti putea acoperi unghiuri mult mai largi decat cu o camera fixa. Desigur, controlul este disponibil si de pe telefonul mobil.

- camerele pot avea microfon si difuzor incorporate, deci puteti auzi ce se intampla in locuinta si puteti interactiona cu cei de acolo.

- consumul de curent al camerelor este foarte mic si nu veti simti nicio diferenta in factura electrica lunara.

Solutii

Iata solutiile pe care vi le sugeram pentru situatiile de mai sus.

Varianta 1 - Camere wireless

Prima varianta, varianta cea mai usor de implementat, este varianta camerelor wireless amplasate in incaperile unde se doreste monitorizare.

Sistemul functioneaza foarte simplu. Veti avea nevoie de o priza unde sa conectati camera folosind alimentatorul ei. Apoi, cu CD-ul si pasii de instalare din pachet veti conecta camera la reteaua wireless a locuintei dumneavoastra. Este acelasi principiu ca la conectarea laptopului sau telefonului mobil la wireless.

Dispozitivul, in acest caz camera de supraveghere, detecteaza reteaua disponibila in zona si va permite conectarea la acea retea folosind parola retelei. Din acel moment, folosind o aplicatie, camerele devin disponibile de pe laptop, tableta, telefon mobil (iphone, samsung, htc, practic orice smartphone).

Daca doriti ca acest sistem sa si inregistreze imaginile pe care le filmeaza puteti folosi o unitate speciala de inregistrare (unitatea se numeste NVR si functioneaza ca un video recorder ce colecteaza si stocheaza toate imaginile de la camerele de supraveghere pentru a putea fi urmarite cand se doreste).

Tot pentru inregistrare puteti folosi si un calculator sau laptop cu un soft de inregistrare. Trebuie doar sa lasati laptopul pornit si sa lansati aplicatia cand doriti sa porneasca inregistrarea, de exemplu cand plecati la serviciu si copilul ramane acasa.

Exemplu de solutie cu camera wireless: camera wireless ce acopera holul unei case.

Avantajele acestei variante

- montajul se face foarte usor. Puteti pur si simplu aseza camera pe un raft sau puteti prinde camera in perete.

- este necesar doar internet wireless in locatie si putina rabdare pentru a urma pasii de configurare.

- nu aveti nevoie de fire si cabluri intinse prin casa.

- camerele pot fi ascunse usor intre carti, alaturi de alte electronice, intre plante, etc.

- camerele au microfon si difuzor incorporate, deci puteti auzi ce se intampla in locuinta si puteti interactiona cu cei de acolo.

Dezavantajele acestei variante

- pretul unui sistem eficient de camere wireless poate fi destul de piperat.

- fiind o solutie wireless, functionarea sistemului depinde de acoperirea semnalului wireless din locatie. Daca trebuie sa montati o camera intr-o incapere unde nu aveti semnal wireless, atunci va trebui sa montati un amplificator in acea incapere. Acest lucru va ridica si mai mult costul intregului sistem.

Pret

Un sistem de camere wireless implica urmatoarele costuri (preturile contin TVA):

- camera supraveghere wireless: 600RON

- alimentator 1A, 12V, 18RON

- optional, unitate stocare tip NVR pentru 4 camere + hard disk 1TB: 800RON + 290RON.

Varianta 2 - Camere pe fir

A doua varianta este cea a camerelor de supraveghere pe fir.

Principiul este asemanator cu varianta camerelor wireless, insa legatura dintre camera si conexiunea de internet se face folosind cablu in loc de semnal wireless.

V-ati dat deja seama de principalul dezavantaj al acestei variante, anume traseele inestetice si incomode de cablu pe care ar trebui sa le intindeti prin casa. Trebuie sa stiti totusi ca aceste sisteme sunt mult mai ieftine decat sistemele cu camere wireless si pot fi o solutie pentru cei ce au nevoie neaparata de acest sistem, iar partea estetica nu mai reprezinta o prioritate.

Pentru stocarea inregistrarilor exista aceeasi solutie ca la varianta camerelor wireless.

Exemplu de solutie cu camera pe fir: camera pe fir conectata la o unitate de inregistrare tip DVR ce acopera sufrageria unui apartament.

Avantajele acestei variante

- Costul echipamentelor este scazut. Cea mai accesibila varianta de supraveghere pe care o puteti gasi pe piata este varianta de supraveghere pe fir.

- Fiabilitate. Datorita legaturilor prin cablu, solutia este foarte eficienta. Nu depindeti de acoperirea semnalului wireless in locatie.

- Este cea mai buna varianta din punct de vedere al securitatii. Semnalul camerelor pe fir nu poate fi "gasit" de nimeni din exterior, asa cum se poate intampla cu camerele wireless.

Dezavantajele acestei variante

- Estetica montajului. Chiar daca aparatura este aspectuoasa, fiecare camera de supraveghere se va conecta la router-ul de internet cu un cablu ce va parcurge locuinta dumneavoastra. Acest lucru poate incomoda pe multa lume.

- Manopera mai anevoioasa. Chiar daca vorbim de o solutie mai ieftina, veti avea ceva mai mult de munca pentru ca va trebui sa pozati lungimile de cablu de la camere pana la punctul central.

Pret

Un sistem de camere pe fir implica urmatoarele costuri (preturile contin TVA):

- camera interior dome pe fir: 100RON

- alimentator 1A, 12V, 18RON

- optional, unitate stocare pentru pana la 4 camere + hard disk 500GB: 267RON + 260RON

Alte variante de camere de supraveghere pe fir gasiti aici:

Varianta 3 - Mix

A treia varianta este varianta mixta, anume combinarea primelor doua optiuni.

Exemplu: puteti conecta o camera pe fir exact acolo unde aveti router-ul de internet montat (deranj minim cu cabluri intinse), iar in alta parte a casei puteti instala o camera wireless ce se conecteaza fara fir la acelasi router.

Mai mult, daca pretul unei camere wireless vi se pare mare, atunci puteti improviza o legatura wireless folosind camere pe fir conectate la un dispozitiv wireless intermediar ce amplifica semnalul de la router.

Avantajul principal al acestei variante este flexibilitatea. Puteti alcatui sistemul ideal la un buget minim. Dezavantajul este nevoia de a stapani ambele variante de montaj si configurare.

Exemplu de solutie cu o camera wireless dintr-o incapere (dreapta jos) si trei camere pe fir (montate in alta incapere) conectate la acelasi sistem.

Pret

Un sistem mixt implica urmatoarele costuri (preturile contin TVA):

Veti avea nevoie de:

- camera IP HD: 280RON

- alimentator 1A, 12V, 30RON

- amplificator wireless: 100RON

- optional, unitate stocare tip HVR pentru pana la 4 camere + hard disk 1TB: 267RON + 290RON

Concluzie

Speram ca v-au fost folositoare informatiile prezentate si ca acum veti putea face o alegere optima pentru nevoile voastre.

Pentru ajutor la implementarea solutiilor de mai sus nu ezitati sa contactati echipa Supraveghere24.ro. (www.supraveghere24.ro)

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#camere video supraveghere, #sisteme supraveghere video, #supraveghere video copii, #supraveghere video bone , #camere video