Chinezii de la Huawei au furat startul: Ceasul lor inteligent, prezentat inaintea Apple Watch (Video)

Luni, 02 Martie 2015, ora 11:50
7033 citiri
Chinezii de la Huawei au furat startul: Ceasul lor inteligent, prezentat inaintea Apple Watch (Video)
Foto: TechCrunch

Producatorul chinez de electronice Huawei a lansat un ceas inteligent, la targul de electronice Mobile World Congress 2015. Dispozitivul ar putea deveni un rival puternic pentru Apple Watch.

Este primul pas facut de compania asiatica in domeniul dispozitivelor purtabile, informeaza CNBC.

Huawei Watch functioneaza pe baza sistemului de operare Android si are un ecran rotund de 1,4 inchi. Acesta este confenctionat din safir, astfel ca este extrem de rezistent la zgarieturi.

Este dotat cu un sistem care monitorizeaza bataile inimii si poate identifica orice tip de activitate facuta de utilizator, de la mers pe bicicleta la jogging.

Se conecteaza cu smartphone-ul prin Bluetooth si poate arata notificari de la mesaje text si email-uri.

Huawei planuieste sa lanseze dispozitivul in 20 de tari, dar nu a dat detalii legate de pret.

Totusi, compania se va axa pe divizia premium, noteaza sursa citata, alaturandu-se unui numr tot mai mare de companii care adopta aceeasi strategie. De curand, LG a lansat Urbane, un ceas inteligent descris ca fiind un dispozitiv de lux.

In curand, va aparea in magazine si Apple Watch.

Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie

"Daca americanii se vor impiedica, atunci vor pune o frana brusca industriei de ceasuri inteligente. Dar daca vor avea succes, atunci Huawei Watch va pali in fata Apple Watch, care se lanseaza saptamana viitoare, in timp ce dispozitivul chinezilor va ajunge in magazine abia in a doua jumatate a anului", a explicat Ian Fogg de la firma de cercetare IHS.

Smartwatch-ul Huawei va suporta si aplicatii ale firmelor partenere.

Sursa: Huawei

Cand se va lansa Apple Watch

Apple a trimis jurnalistilor o invitatie la un eveniment ce va avea loc pe 9 martie, la San Francisco. Cel mai probabil, ceasul inteligent Apple Watch va fi vedeta.

Acest dispozitiv a fost prezentat in septembrie 2014, odata cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa directorul executiv Tim Cook a vorbit atunci doar despre design si functionalitati. Intre timp, dezvoltatorii de aplicatii au avut cateva luni la dispozitie pentru a se "juca" cu partea de software a ceasului inteligent.

Cum va revolutiona Apple Watch: Nu vei mai avea nevoie de cheie la masina

In consecinta, vom afla la conferinta respectiva despre pret si disponibilitate. De obicei, un produs Apple ajunge in magazine la finalul lunii la care e anuntat.

Cele mai recente informatii arata ca ceasul inteligent al celor de la Apple va avea functii nebanuite pana acum, putand fi folosit chiar si pe post de chei pentru masina. Totodata, un lucru rar pentru astfel de gadgeturi, bateria lui va tine o zi intreaga, sustine seful Apple, Tim Cook, intr-un interviu pentru The Telegraph.

Ceasul inteligent va functiona de asemenea si ca un card de credit in Apple Pay, insa Cook nu a dat si alte detalii despre aceasta functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Huawei Watch, #Huawei ceas inteligent , #ceas inteligent