Imprimanta buna de luat acasa: Epson L200 (Galerie foto) Test Ziare.com

Marti, 03 Iulie 2012, ora 07:14
8069 citiri
Imprimanta buna de luat acasa: Epson L200 (Galerie foto) Test Ziare.com
Foto: Ziare.com

Imprimanta Epson L200 are un mare avantaj asupra concurentei: rezervoare externe de cerneala.

Acestea, patru la numar (negru, cyan, magenta si galben), au cate 70 de ml fiecare, putand asigura tiparirea a pana la 12.000 de pagini (alb-negru) sau 6.500 de pagini (color).

Imprimanta multifunctionala este destinata consumatorilor casnici, dar poate fi utilizata cu succes si intr-un birou cu putini angajati.

Specificatii

Epson L200 foloseste un sistem special pentru tiparire: Ink Tank System, potrivit pentru volume destul de mari, datorita rezervelor de cerneala. De asemenea, are mai multe filtre si capace pentru rezervoare, astfel incat sa fie evitate evaporarea si sa se minimizeze pierderile.

Rezervoarele se afla intr-o parte a imprimantei, fiind conectate prin tuburi de silicon la capul de imprimare.

Scanner-ul are o rezolutie de la 50 la 9600 dpi, iar viteza de copiere este de 11 secunde, in cazul unei pagini alb-negru, sau de 38 de secunde, in cazul unei pagini color, potrivit producatorilor.

Imprimanta se conecteaza la calculator prin intermediul unui cablu USB, fiind compatibila cu sistemele de operare Windows XP, XP Professional X64 Edition, Vista si Windows 7.

Ce ne-a placut

Epson L200 poate fi perfecta pentru utilizat acasa, daca aveti putin mai mult spatiu decat v-ar trebui pentru o imprimanta fara rezervoare exterioare mari.

In afara de hartia normala pentru imprimanta, puteti tipari fotografii, de exemplu, pe hartie speciala foto, care vine in trei variante. Epson Permium Glossy Photo Paper se usuca usor, este rezistenta la apa si la stergere accidentala, fiind si cea mai groasa hartie foto disponibila de la Epson pentru consumatori. Epson Glossy Photo Paper ofera posibilitatea tiparirii unor fotografii similare celor tiparite profesionist, iar Epson Premium Semigloss Photo Paper este ideala pentru tiparirea peisajelor color.

Rezervele de cerneala pot fi umplute foarte usor, deschizand capacul si turnand cerneala dintr-o alta rezerva cumparata. De altfel, pretul acestora este destul de bun, de maximum 50 de lei, ceea ce inseamna ca nu merita sa va obositi sa cumparati cartuse care nu sunt originale.

Scanner-ul este usor de folosit si ofera mai multe moduri: complet automat, home, office sau professional. La cel din urma aveti si cele mai multe optiuni, inclusiv setarea unei rezolutii de 9600 dpi, puteti ajusta culorile sau indeparta urmele de praf.

De asemenea, copierea documentelor se face prin simpla apasare a unui buton, fie cel pentru copiere color, fie cel pentru copiere alb negru.

Ce nu ne place

Viteza de indeplinire a operatiunilor lasa de dorit, chiar si in raport cu imprimante mai vechi ale unor companii concurente. Daca la tiparirea unui text se descurca decent, odata ce sunt aplicate si alte elemente, cum ar fi un grafic, viteza scade vizibil.

La fotografii color, tiparirea dureaza cel putin doua minute, precum si la copiere. Scanarea, de asemenea, merge destul de greu, mai ales la o rezolutie mai mare.

In plus, imprimanta nu are un ecran cu ajutorul caruia sa puteti alege, de exemplu, numarul de copii dorite. Totusi, daca tineti butonul de alb-negru apasat 3 secunde, vor iesi 20 de copii.

Concluzie

La pretul de 900 de lei si numarul mare de pagini pe care le puteti tipari, datorita rezervelor mari de cerneala si avand in vedere si faptul ca acopera toate nevoile de imprimare, scanare, copiere, Epson L200 poate fi o alegere foarte buna pentru acasa sau pentru un birou mic.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#imprimanta Epson L200 rezerve, #test imprimanta Epson L200 , #componente