Ziare.com

Strategia 5G pentru Romania a fost aprobata in sedinta de guvern

Joi, 20 Iunie 2019, ora 19:14

   

Strategia 5G pentru Romania a fost aprobata in sedinta de guvern
Guvernul Romaniei a adoptat joi Strategia 5G pentru Romania, prin hotarare de guvern, la propunerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Prin implementarea acestei strategii, Romania va cataliza dezvoltarile economice si sociale induse de tehnologie, va dezvolta capitalul uman, estimandu-se crearea a peste 250.000 locuri de munca si a unui efect de multiplicare a integrarii noilor tehnologii in viata economica de peste 4,7 miliarde euro, contribuind astfel la realizarea obiectivelor UE de a deveni lider global in tehnologia 5G, potrivit ministerului.

"Guvernul isi propune un program ambitios de implementare a noii generatii tehnologice in comunicatiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru Romania si proiectia urmatoarelor decenii de evolutie in domeniul comunicatiilor. Noua generatie de tehnologie mobila, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generatiei 4G si va contribui in mod semnificativ la incluziune si cresterea productivitatii in economie", a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu.

Documentul are ca obiectiv fundamental stabilirea parcursului implementarii tehnologiei mobile 5G in conditii de securitate informatica, pentru a valorifica oportunitatile pe care dezvoltarea sectorului comunicatiilor le aduce economiei, societatii, cetatenilor si stiintei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Strategia 5G pentru Romania a facut subiectul unei largi consultari publice si a inglobat propunerile si punctele de vedere ale industriei si expertilor, pentru un larg consens si cunoasterea etapelor care vor fi parcurse de Romania in procesul de dezvoltare a serviciilor de comunicatii si aplicatiilor 5G. Procesul de consultare publica a transmis pietei semnalul ca Guvernul se pregateste pentru adoptia noilor tehnologii si constructia infrastructurii de comunicatii a viitorului si a incurajat pregatirile operatorilor in comunicatii, furnizorilor de servicii, mediului academic etc. pentru intampinarea acestor evolutii in domeniul digital, in conditiile in care in Romania traficul de date mobile s-a dublat anual in ultimii patru ani, iar densificarea numarului de sectoare instalate in retelele mobile a avut un ritm mediu anual de crestere de peste 20%", arata un comunicat emis de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Adoptarea acestei strategii plaseaza Romania alaturi de 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franta, Germania si Italia.

"Strategia 5G prezinta un diagnostic complex al gradului de pregatire a Romaniei pentru implementarea 5G, identifica beneficiile majore pentru economie si societate in implementarea noii generatii tehnologice mobile in materie de conectivitate, digitalizarea afacerilor, lansarea de noi tehnologii facilitate de 5G si securitate cibernetica", mai arata comunicatul.

De asemenea, strategia identifica necesitatile investitionale pentru dezvoltarea acoperirii teritoriale cu retele de comunicatii precum si barierele actuale in calea tehnologiei 5G, pentru care propune solutii.

Strategia 5G pentru Romania proiecteaza un plan de actiune cu sarcini si termene concrete pentru implementare, vizand lansarea serviciilor in 2020 si acoperirea cu servicii 5G a tuturor centrelor urbane si a principalelor rute de transport terestru pana in 2025. Printre principalele repere ale planului de actiune al Strategiei 5G se afla: desfasurarea licitatiei pentru acordarea licentelor de utilizare a frecventelor radio, transpunerea Codului European al Comunicatiilor Electronice, adaptarea regimului de autorizare a lucrarilor de constructii in sens favorabil dezvoltarii retelelor 5G.

Atat ministerul cat si alte institutii cu atributii in domeniu vor intensifica informarea autoritatilor locale, a cetatenilor, a mediului de afaceri, mediului academic si comunitatilor privind beneficiile 5G si efectele acestor tehnologii in societate si vor continua alinierea cu statele membre pentru armonizarea implementarii cu linii directoare adoptate la nivelul Comisiei Europene si statelor membre, potrivit institutiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Superb! Iarasi le luam fata americanilor! Romania va cataliza! Tare!

250k locuri de munca in 5G cu specialisti precum copiii Veoricai, ai Rovanei si al lui Dragnea. Super-calificati. Ce noroc avem cu acest guvern super-competent!

Romania va cataliza! Minunat! Adica, in traducere libera: chinezii vor da spaga, vor aduce si implementa tehnologia, vor face profit imens, vor controla comunicatiile si vor veni si vreo 50-60.000 de pakistanezi sa lucreze pe aici, alaturi de vreo alte 50.000 de africani, sub co-ordonarea altor 50.000 de chinezi. Bineinteles, sefii vor fi romani, ca nu se pricep la nimic.

 

oh , my god!

cand ma gandesc ce suturi in kurr va vor da americanii nu as vrea sa fiu in piele voastra.
poate o adunare in piatza sa aratatzi tradarea guvernului la principiile democratice ar schimba situatzia.
PS cine vor fi operatorii 5G si care este opinia UE in problema asta.
daca te uitzi cu atentzie romania nu are un cuvant de spus.
nu potzi fi cu kurrul si-n carutza si in telegutza.
doveditzi ca avetzi balls si clarificatzi situatzia; cu UE sau cu USA.

Conteaza altceva

Conteaza ca va fi o licitatie cu multe miliarde, direct sub ochiul vigilent guvernamental.
Deja sunt singur ca multi saliveaza abundent, doar la gandul ce frumos li se vor rotunji buzunarele din spagi!

Ziceti ba daca lucrati cu Chinezii sau nu....

Ca cu 5G sau nu, tot corupti si saraci sintem. Nu 5G ne lipsea.

 

Of, ce aiureala de articol...

In mod normal, m-as fi gandit ca articolul a fost tradus cu picioarele sau de inca un ziarist cu facultatea facuta pe puncte. Dar, e un articol "gandit" in limba romana...
Citim: "la realizarea obiectivelor UE de a deveni lider global in tehnologia 5G...", din care intelegem ca UE va deveni lider 5G in tari procum Japonia, Koreea, USA samd., ca doar asta inseamna global (altfel ar fi fost lider local or europeean)!!!

 

Tehnologia 5 G este moarte "curata" Inconstienti prin Dezinformare

Pacat de copii vostri De generatia viitoare

Inconstienti prin Dezinformare

https://www.youtube.com/watch?v=WBpZFqR6Qzk

»»» Guvern Mondial »»» Control Mondial »»»

 

Cat este de sanatoasa aceasta tehnologie ?

Tehnologia 5G are efecte perturbatoare asupra ființelor care trăiesc pe planetă , inclusiv asupra oamenilor. Se pare ca această tehnologie va fi implementată in jurul anului 2020, dar pană atunci se realizează numeroase texte, cu rezultate controversate.
In Bruxelles a fost interzisa, deoarece afecteaza sanatatea, fizica, psihica!
Intereseaza pe CINEVA sanatatea romaniilor? Nu doar contractele si banetul aferent
Praful si pulberea sa se aleaga de 5G!
Aceasta tehnologie este extrem de agresiva cu fiintele vii, o sa faceti alzheimer pe banda rulanta, cancer, si alte boli

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor