Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Londra si Tokio - cand fibra optica uneste doua natiuni

Joi, 22 Martie 2012, ora 08:08
7757 citiri
Londra si Tokio - cand fibra optica uneste doua natiuni
Foto: Webnews

Londra si Tokio sunt pe cale sa puna bazele unui proiect fara precedent, prin instalarea a trei impresionante cabluri de fibra optica, cu o lungime de 16.000 de kilometri, de-a lungul cercului polar.

Cele doua metropole vor fi unite astfel printr-un canal de comunicatie mai mult decat binevenit, care va atrage avantaje deosebite in sectorul financiar bursier si nu numai, relateaza Webnews.

Obiectivul acestei importante initiative este tocmai acela de a diminua decalajele care conduc la intarzierea tratativelor dintre cele doua piete, in prezent legaturile fiind asigurate pe un traseu de 24 de mii de kilometri, datele traversand Europa, Orientul Mijlociu si Statele Unite pe o parte, sau Atlanticul, Statele Unite si Pacificul pe cealalta.

Noul proiect va permite reducerea substantiala a numarului de kilometri ce vor fi strabatuti de date si informatii, imbunatatind in mod evident o serie intreaga de aspecte logistice corelate.

Operatiunea de instalare a cablurilor a fost incredintata unui numar de trei nave, care vor demara lucrarile odata cu inceputul verii, cand pasajul printre gheturi va fi ceva mai usor de realizat, permitand continuarea activitatii pana in octombrie.

Cele trei cabluri au fost deja botezate: Arctic Fibre, Arctic Link si ROTACS, acesta din urma reprezentand acronimul de la Russian Optical Trans-Arctic Submarin Cable System, precizeaza sursa, subliniind faptul ca operatiunea implica sume cuprinse intre 600 milioane de dolari si 1,6 miliarde, in functie de modul in care se vor desfasura etapele de instalare.

Odata finalizata insa aceasta importanta lucrare, avantajele se vor resimti la nivelul tuturor celorlalte tehnologii legate intr-un fel sau altul de universul Web, pornind de la telemedicina si continuand cu fluxul de stiri sau cu telefonia, influentand pozitiv toate sectoarele de activitate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#fibra optica Londra Tokio, #fibra optica Japonia Marea Britanie , #fibra optica