Proiectul Netcity ar putea fi gata in 30 de ani

Luni, 28 Martie 2011, ora 09:20
3276 citiri
Proiectul Netcity ar putea fi gata in 30 de ani

La trei ani de la demararea lucrarilor de plasare in subteran a cablurilor de comunicatii, in cadrul proiectului Netcity, doar 85 km sunt terminati, iar finalizarea celor 900 de km ramane in aer, din cauza neintelegerilor dintre cablisti, primarie si firma care se ocupa de introducerea retelei de fibra optica.

Din cei 190 km de retea de fibra optica realizati in ultimii trei ani, doar 85 km sunt functionali. La un calcul simplu, reiese o medie de 28 km pe an, ceea ce inseamna ca, daca se va lucra in acest ritm, cei 900 km din prima etapa a proiectului Netcity vor fi finalizati abia peste 32 de ani.

Proiectul de introducere a retelei de fibra optica este in mainile firmei UTI, care a inceput lucrarile in 2008. In etapa pilot, s-au realizat 15 km de canalizatie pentru montarea cablurilor in subteran in zona Piata Unirii - Piata Alba Iulia - Bd. Decebal - Sos. M.Bravu - Calea Dudesti - Bd. Burebista.

Ulterior, au fost construiti 175 km de canalizatie, din care 70 de km sunt functionali, adica au fost deja trase cablurile de catre operatorii din zona.

"Durata totala a decalarilor si a intarzierilor provocate de cadrul legislativ a fost de 13 luni", a declarat Cosmin Gheorghiu, director executiv la Directia de Utilitati Publice a Primariei Capitalei, pentru Romania Libera.

Intarzierile au mai fost cauzate si de contestarea unor acte normative ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti de catre Asociatia de Comunicatii prin Cablu. Autoritatile au ajuns la concluzia ca montarea tubulaturii in sant deschis ar consuma foarte mult timp, iar executarea lucrarilor la Netcity in paralel cu cele la infrastructura este dificil de realizat si au schimbat solutia tehnica.

"Proiectul e intr-un soi de conservare pentru ca e greu de sapat santuri iarna. Pana acum au fost realizate tronsoane mici, disparate, iar acest lucru este dezavantajos pentru noi pentru ca presupune costuri mai mari", spune Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#proiecte internet, #Netcity finalizare , #fibra optica
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Proiectul Netcity ar putea fi gata in 30 de ani