Cele 6 companii care vor salva Craciunul

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 08:30
2996 citiri
Cele 6 companii care vor salva Craciunul
Foto: Daylife

Vanzarile de Craciun din acest an sunt estimate a fi cu cel putin 3,6 la suta mai mari decat in 2009, la nivel mondial.

Desi este o veste buna, analistii sustin ca cele mai mari cresteri ale vanzarilor vor fi determinate doar de cateva companii.

In plus, chiar si vanzarile acestora se vor baza pe cateva produse care s-au dovedit extrem de populare in ultimul an. Nu intamplator, 2010 pare sa fie anul produselor electronice, companiile lansand o serie intreaga de gadget-uri perfecte pentru cadouri.

Iata care sunt aceste companii si produse, potrivit analistilor de la Investopedia:

Amazon: e-reader-ul Kindle

Pus in vanzare de doi ani, dispozitivul de citit carti electronice Kindle este cel mai popular produs de pe cel mai mare magazin online din lume, Amazon.

Modelul din acest an este mai usor, are un contrast mai mare, un design imbunatatit, destula memorie pentru stocarea a 3.500 de carti electronice, conectivitate wireless si o viata mai lunga a bateriei.

In plus, dispozitivele de tip e-reader vor fi cel mai bine vandute produse electronice in acest an, potrivit analistilor, iar Kindle este considerat unul din cele mai bune.

Apple: iPad si iPod Touch

De cand a lansat primul iPhone si primul iPod, Apple a devenit un lider al vanzarilor, mai ales de Sarbatori.

In acest an, in ciuda lansarii iPhone 4, computerul tableta iPad primeste cea mai multa atentie din partea clientilor si specialistilor in domeniul IT, fiind inca un produs care promite sa schimbe piata produselor electronice mobile.

Desi iPad are parte de concurenta - mai ales din partea tabletei Galaxy Tab, produsa de Samsung - este putin probabil ca o alta companie sa aiba vanzari mai mari pe acest segment, datorita unei campanii de marketing foarte puternice. De altfel, analistii pietei spun ca iPad va fi cadoul "numarul 1" de acest Craciun.

In plus, Apple si-a imbunatatit si mp3 player-ul iPod Touch, iar, pentru cei care vor sa cheltuie mai putin, cardurile de cumparaturi cadou in magazinul iTunes sunt la mare cautare.

Microsoft: Kinect

Producatorul consolei de jocuri Xbox a revolutionat piata prin lansarea unui sistem de control ce se bazeaza doar pe miscarile si gesturile jucatorului, nefiind nevoie de un controller sau o telecomanda, numit Kinect.

Potrivit oficialilor Microsoft, pana de Craciun se vor vinde nu mai putin de 5 milioane de dispozitive Kinect, care se conecteaza la Xbox, desi produsul de abia a fost pus in vanzare.

Spre deosebire de concurentii directi, PlayStation Move si Wii, Kinect se bazeaza pe un sistem de camere video si senzori de miscare, care percep fiecare miscare facuta de jucator, transformand-o in miscari in joc. Iar, la pretul de numai 150 de dolari (separat) sau 300 de dolari (cu o consola Xbox), cumparatorii nu vor intarzia sa apara.

Motorola: Droid Pro, Droid X, Droid 2

Mai multe versiuni ale smartphone-urilor Motorola dotate cu sistem de operare Android vor fi lansate pana in Craciun, iar analistii se asteapta la vanzari record.

Cele trei modele mentionate au preturi diferite, functii diferite si foarte multe aplicatii disponibile, promitand sa fie o alternativa foarte buna pentru iPhone.

Sony: Gran Turismo 5

Jocurile video reprezinta o piata mai mare decat a filmelor, de exemplu, iar sezonul sarbatorilor conduce la cresteri masive de vanzari. A cincea versiune a popularului joc de curse de masini, produs de Sony, este lansata la sfarsitul lunii noiembrie, tocmai la timp pentru a-si gasi drumul catre pustanii (si nu numai) adepti ai acestui tip de divertisment.

Panasonic: Televizorul 3D TC-P50VT20

Cu imagine 3D imbunatatita si ochelari mai buni, televizorul produs de Panasonic a fost mai bine primit de specialisti fata de concurentii directi.

Totusi, la un pret de aproximativ 2.500 de dolari, televizorul este dedicat cumparatorilor cu portofele generoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#vanzari Craciun, #Amazon Kindle, #Apple iPad, #Microsoft Kinect , #gadget