Evita traficul in 2020. Top solutii moderne de mobilitate

Advertorial
Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 10:44
5280 citiri
Evita traficul in 2020. Top solutii moderne de mobilitate

Traficul in marile orase a devenit tot mai sufocant in ultimii ani. Si, in timp ce investitiile in infrastructura de transport public intarzie sa apara, oamenii se indreapta catre solutii mai moderne.

Desi masinile electrice nu vor rivaliza prea curand cu cele traditionale, cel putin in Romania, exista alte variante electrice care castiga in popularitate. Se incarca usor, ocupa putin spatiu si se strecoara cu agiltiate pe langa cozile de masini de la semafoare. Ba mai mult, poti chiar sa le cumperi in rate fara dobanda* la eMAG.

Trotineta

Incepem chiar cu cea mai populara rivala a masinii cu ardere interna. Trotineta electrica pare sa fi acaparat deja marile orase. De la jucaria pe care, pe vremuri, i-o ceream Mosului, pana la versiunea electrica din prezent, trotineta a calatorit mult. Acum, este complet acceptabil sa o folosesti indiferent de varsta, putere financiara sau statut social.

Pentru ca autonomia de peste 20 de km o face un partener ideal pentru drumul catre si de la serviciu. E adevarat ca viteza nu e chiar punctul forte al acestor gadgeturi pe roti, dar cu siguranta scurtezi timpul petrecut pe drum prin evitarea stopurilor si a blocajelor din intersectii.

Monociclul

Dar daca vrei sa fii cu adevarat un cetatean mobil si modern, doua roti sunt prea multe. Monociclul, adica vehiculul cu o singura roata, este un concept caruia inventatorii i-au mai dat tarcoale de-a lungul timpului. Dar numai cu ajutorul tehnologiei modern putem sa ne bucuram de aceasta inventie fara sa luam cursuri de acrobatie.

Un monoclu electric are, evident un motor electric, unul care poate sa te transporte pe distante de 20-30 de km, de regula, la viteze nu foarte impresionante. Dar nici nu vrei sa mergi repede pe o singura roata.

Vrei sa fii mobil si sa ai flexibilitate. Ceea ce monoclul usor si compact iti ofera din plin. Iar cu forta celor mai moderne procesoare, aparatul iti pastreaza echilibrul in locul tau.

Hoverboard

Creat mai mult pentru distractie, hoverboard-ul sau placa electrica poate fi si o solutie pentru naveta ta zilnica, daca stai ceva mai aproape de birou. Pentru ca autonomia nu urca, de obicei, mai sus de 20 de kilometri. Iar viteza nu sare de 10-12 km/h. Dar micile functii suplimentare, cum ar fi luminile de rulare sau difuzorul incorporat, sigur fac drumul mai interesant.

Mopedul

Pentru cei mai traditionali dintre noi, care tin totusi sa lase masina poluanta acasa, mai exista o solutie. Ideea e simpla: un scuter care nu polueaza, nu face zgomot infernal si nu se incinge sub tine la viteze mari. Adica, un scuter sau moped electric.

Este poate cea mai confortabila si inteleapta varianta dintre toate cele expuse aici, mai ales daca faci trecerea de la confortul masinii personale. Pentru ca are lucruri la care iti va fi greu sa renunti, cum ar fi amortizoare si motor capabil sa depaseasca 40 km/h.

Preturile acestor vehicule variaza major, dar, indiferent ce solutie de mobilitate alegi, e important sa stii ca exista si solutii financiare. Cu un CardAvantaj la indemana, imparti costurile in rate fara dobanda* si te bucuri imediat de un transport rapid si ecologic.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#trotineta electrica, #hoverboard electric , #gadget