In cautarea celui mai bun aspirator robot

Advertorial
Luni, 05 Aprilie 2021, ora 16:22
5431 citiri
In cautarea celui mai bun aspirator robot
aspirator robot FOTO: roboutique.ro

Nu exista nicio indoiala ca a avea un aspirator robot, face ca intretinerea locuintei sa fie o sarcina mult mai usoara. Cu preturi, modele si calitati diferite, exista multi oameni care cauta sa evite munca greoaie de a aspira mai mult sau mai putin frecvent. Si aceste tipuri de dispozitive functioneaza. Si chiar foarte bine. Desigur, nu in toate cazurile. Exista si multi roboti de calitate slaba. Dar si cazuri cand lucrurile se schimba.

De ce sa cumparati un aspirator robot? Pentru autonomia sa!

Un aspirator robot este un aspirator care functioneaza fara a fi nevoie ca dvs. sa il manipulati. Folosind senzori de proximitate, distanta si cadere, permite sa detecteze obstacole precum mobilierul sau chiar scarile si sa colecteze tot praful sau murdaria in timp ce se deplaseaza. Ca parte a autonomiei sale, cu exceptia a foarte putine modele, zilele si orele in care doriti sa faca curatarea pot fi programate. Adica, aspiratorul robot functioneaza singur, aspira si apoi, atunci cand detecteaza ca bateria s-a descarcat, se intoarce la baza sa pentru a se reincarca. Chiar, in functie de model, mop si scrub. Cand ajungeti acasa casa este complet curata. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti, din cand in cand, este sa curatati recipientul de praf, sa-i curatati rolele, sa schimbati mopul sau filtrul.

Autonomia este un aspect este extrem de important deoarece, in functie de numarul de metri patrati care trebuie curatati, veti avea nevoie de mai multa sau mai putina autonomie. In majoritatea modelelor, durata incarcarii este de 120 pana la 130 de minute, cu care curata de obicei mai multe camere in functie de dimensiunea lor (in jur de 100 m2).

Inaltimea robotului si distanta care separa mobilierul de podea

Cu cat robotul este mai subtire, cu atat se va adapta mai bine la aspirarea sub paturi, fotolii sau orice alta piesa de mobilier. Au de obicei 7 pana la 9 cm inaltime, adica o diferenta de 2 cm, care oricat de mica ar parea, va face diferenta intre curatarea sub o piesa de mobilier sau nu. Un alt aspect important este diametrul. Daca distanta dintre mobilier este mai mare decat diametrul, acesta va face robotul sa circule sau, dimpotriva, il va detecta ca un obstacol si poate sa nu aspire zona respectiva.

Trebuie sa aveti in vedere si tipurile de podele pe care vreti sa le curete. Un aspirator robot de interior, in functie de tipul de podea, poate fi folosit si in aer liber. Daca gresia are reliefuri pronuntate sau imbinarile dintre placi sunt adanci sau aspre, riscati ca aspiratorul robot sa nu aspire corect, sa se blocheze sau sa se zgarie. Daca avem covoare cu fir lung, este cel mai probabil ca firele lungi sa se incurce cu periile robotului, sa se blocheze si sa nu se mai poata deplasa prin restul spatiului.

Din cand in cand este necesara schimbarea periilor, filtrelor sau rolelor. Acestea sunt de obicei ieftine si sunt achizitionate ca un kit. Un avantaj este ca puteti cumpara atat piese de schimb originale, cat si piese de schimb generice, atat timp cat acestea sunt adaptate modelului.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#aspirator, #aspirator robot , #gadget