Tu ai rezista doua ore fara telefon? Zeci de tineri din Timisoara au revenit la jocurile copilariei

Duminica, 20 Noiembrie 2016, ora 18:06
3287 citiri
Tu ai rezista doua ore fara telefon? Zeci de tineri din Timisoara au revenit la jocurile copilariei
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de tineri din Timisoara a participat, sambata seara, la o actiune inedita organizata intr-o cafenea din oras, in timpul careia au renuntat la telefonul mobil timp de doua ore pentru a se bucura de jocurile copilariei.

Actiunea s-a numit "Sambata fara Gadgeturi", iar 30 de tineri din oras au participat la evenimentul inedit care a fost anuntat pe Facebook de catre Asociatia YOUhub Association Romania.

Organizatorii au venit si cu doua cerinte. Si anume, ca fiecare persoana care participa la actiune sa renunte la telefonul mobil pentru doua ore si sa vina cu o cana de acasa, pentru ca ceaiul a fost oferit din partea casei.

Astfel, pe parcursul celor doua ore, tinerii si-au petrecut timpul jucandu-se carti, scrabble sau facand puzzle.

Andreas Novacovici, presedintele Asociatiei YOUhub Association Romania, a explicat ca ideea de a organiza o astfel de actiune i-a venit in urma unei discutii cu un prieten la o cafea.

"Ne intalnisem pentru un proiect si noi am stabilit sa nu mai folosim telefonul sau orice alt gadget in momentul in care ne intalnim fata in fata si vrem sa discutam niste lucruri. Dupa primele doua intalniri in acest fel, ne-am gandit sa extindem acest lucru si sa vedem cum ar reactiona colegii nostri tineri din Timisoara si asa am facut primul proiect al asociatiei.

In aceasta seara ne-am propus sa ne cunoastem renuntand la gadgeturi si jucandu-ne diverse jocuri de socializare: unii fac puzzle, altii pictura, altii joaca scrabble, carti, UNO. Sunt multe jocuri ale copilariei pe care probabil ca le-am uitat din cauza tehnologiei. Noi nu suntem impotriva tehnologiei, noi crestem odata cu tehnologia, dar cateodata este foarte bine sa ne deconectam de la lumea virtuala si sa ne conectam la cei din jurul nostru, prieteni, familie, sa ne intalnim, sa ne jucam", a explicat Andreas Novacovici.

Razvan Gardos, unul dintre tinerii participanti la "Sambata fara gadgeturi", considera ca ideea este buna.

"Mi se pare foarte interesant, in primul rand pentru ca renunt la telefon si la tot ce tine de gadgeturi. Imi place pentru ca interactionam unii cu altii, jucam jocuri. In ultima vreme, am fost foarte legat de telefonul mobil, dar, sincer, chiar ma bucur ca am renuntat la el in seara asta, ma simt mult mai liber, e foarte fain", a povestit Razvan.

"In ziua de azi, fara telefon mobil nu se poate si mi se pare interesant ca am fost incurajati sa renuntam timp de doua ore la el. Eu fac un puzzle cu 150 de piese alaturi de alti doi prieteni, care ne cam da batai de cap. Cred ca la varsta de 10 ani am facut ultima data un puzzle", a spus si Estera.

Reprezentantii Asociatiei YOUhub Association Romania spun ca vor mai organiza astfel de actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#tineri Timisoara jocuri copilarie, #tineri Timisoara fara telefoane , #gadget