X7, un smartphone ciudat, fara absolut niciun buton

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 23:34

   

X7, un smartphone ciudat, fara absolut niciun buton
Compania chinezeasca Manta a creat un telefon unic pe piata care nu dispune de niciun buton si foloseste un senzor de proximitate pentru a afisa pe ecran butoanele necesare.

Modelul X7 va fi anuntat in curand, o asemenea trasatura nefiind intalnita la niciun alt tip de gadget similar comercializat in prezent, se arata intr-un articol Digitaltrends. Pe piata exista un smartphone fara butoane fizice, modelul Nexus 5. Un altul, LG G3, are butoanele situate in partea din spate.

Partile laterale ale smartphone-ului X7 sunt sensibile la atingere, de acolo putand fi reglat volumul in urma afisarii optiunii respective pe ecran. Nu se stie insa daca si butonul de inchidere al telefonului este activat prin acelasi procedeu.

Astfel, tehnologia prezenta pe el poate determina cu precizie situatiile in care gadgetul este tinut de cineva in mana. Urmarea este activarea butoanelor necesare pe ecran, astfel incat ele sa poata fi actionate.

Nu se cunosc deocamdata alte detalii legate de caracteristicile tehnice pe care X7 le va avea, insa este posibil ca el sa fie dotat cu o versiune proprie a sistemului de operare Android. In aceste conditii, este putin probabil ca el sa fie comercializat in afara Chinei.

Daca totul merge bine, este posibil ca o asemenea trasatura sa fie prezenta pe tot mai multe telefoane in viitor. Ea prezinta avantajul de a permite incorporarea unui afisaj mai mare datorita folosirii eficiente a intregului spatiu disponibil.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6456 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
trolheim
rank 1
Smecheria asta nu este pentru cei cu degete butucanoase
bump
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor