X7, un smartphone ciudat, fara absolut niciun buton

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 23:34
6724 citiri
X7, un smartphone ciudat, fara absolut niciun buton
Foto: Digitaltrends

Compania chinezeasca Manta a creat un telefon unic pe piata care nu dispune de niciun buton si foloseste un senzor de proximitate pentru a afisa pe ecran butoanele necesare.

Modelul X7 va fi anuntat in curand, o asemenea trasatura nefiind intalnita la niciun alt tip de gadget similar comercializat in prezent, se arata intr-un articol Digitaltrends. Pe piata exista un smartphone fara butoane fizice, modelul Nexus 5. Un altul, LG G3, are butoanele situate in partea din spate.

Partile laterale ale smartphone-ului X7 sunt sensibile la atingere, de acolo putand fi reglat volumul in urma afisarii optiunii respective pe ecran. Nu se stie insa daca si butonul de inchidere al telefonului este activat prin acelasi procedeu.

Astfel, tehnologia prezenta pe el poate determina cu precizie situatiile in care gadgetul este tinut de cineva in mana. Urmarea este activarea butoanelor necesare pe ecran, astfel incat ele sa poata fi actionate.

Nu se cunosc deocamdata alte detalii legate de caracteristicile tehnice pe care X7 le va avea, insa este posibil ca el sa fie dotat cu o versiune proprie a sistemului de operare Android. In aceste conditii, este putin probabil ca el sa fie comercializat in afara Chinei.

Daca totul merge bine, este posibil ca o asemenea trasatura sa fie prezenta pe tot mai multe telefoane in viitor. Ea prezinta avantajul de a permite incorporarea unui afisaj mai mare datorita folosirii eficiente a intregului spatiu disponibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#smartphone android china, #smartphone nexus 5, #smartphone android lg g3 , #gadget
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Smecheria asta nu este pentru cei cu degete butucanoase