Ziare.com
GDPR
Amenda la BCR: O angajata a trimis pe Whatsapp copii dupa buletinele clientilor

Marti, 12 Mai 2020, ora 11:24

Amenda la BCR: O angajata a trimis pe Whatsapp copii dupa buletinele clientilor

Internet si Tehnologie / GDPR

Banca Comerciala Romana a fost sanctionata contraventional cu amenda de 24.163,50 de lei, echivalentul a 5.000 euro, pentru incalcarea unor dispozitii din Regulamentul General privind Protectia Datelor. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a transmis ca investigatia a fost demarata in urma primirii unei plangeri si a constatat ca BCR nu a implementat masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator riscului prelucrarii. "In acelasi timp, operatorul nu a luat masuri pentru a asigura ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea sa si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea sa, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern", a transmis autoritatea. Astfel, in urma investigatiei, s-a constatat ca a avut loc o colectare ...

TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 16:54

TAROM si ING au fost amendate cu 100.000 de euro pentru incalcarea prevederilor GDPR

Internet si Tehnologie / GDPR

TAROM si ING au fost amendate pentru incalcarea regulamentului privind protectia datelor personale (GDPR), informeaza Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Compania nationala TAROM a fost sanctionata cu 20.000 de euro, iar ING cu 80.000 de euro. Datele personale a 22 de pasageri TAROM au ajuns pe Internet Astfel, TAROM a primit o...

Fan Courier, amendata cu 11.000 de euro dupa ce a pierdut datele a peste 1.000 de clienti

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 12:28

Fan Courier, amendata cu 11.000 de euro dupa ce a pierdut datele a peste 1.000 de clienti

Internet si Tehnologie / GDPR

Compania Fan Courier a fost amendata cu 11.000 de euro de pentru pierderea datelor persoanele a peste 1.000 de clienti. Amenda de 52.325,9 lei, echivalentul a 11.000 de euro, a fost aplicata de Autoritatea Nationala de Supraveghere, care a finalizat pe 28 octombrie o investigatie la operator si a constatat ca acesta a incalcat prevederile art. 32 alin. (1) si alin. (2) din Regulamentul (UE)...

1 comentariu
Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 10:06

Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate

Internet si Tehnologie / GDPR

Retailerul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru a transmis mesaje comerciale prin mail si nu a dovedit ca avea acordul celor pe care ii contacta. Practic, autoritatea a transmis ca Elefant Online S.A. "nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea...

Raiffeisen Bank, amendata cu 150.000 de euro pentru ca a dat datele clientilor pe WhatsApp

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 16:31

Raiffeisen Bank, amendata cu 150.000 de euro pentru ca a dat datele clientilor pe WhatsApp

Internet si Tehnologie / GDPR

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Raiffeisen Bank cu 150.000 de euro pentru ca doi angajati ai bancii au utilizat date transmise de catre personalul Vreau Credit prin intermediul aplicatiei mobile WhatsApp la simulari de prescoring, conform unui comunicat al institutiei publicat miercuri. Conform comunicatului, incalcarea...

Vezi toate stirile

Ziare.com isi propune sa ofere cele mai importante si cele mai noi stiri din fiecare sector al vietii publice: politica, business, sport , life show, stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate. In consecinta, Ziare.com aloca subiectelor de interes din toate aceste domenii sectiuni speciale care vor contine cat mai multe informatii relevante fiecarui subiect.

Sectiunea de fata este dedicata temei GDPR. Aceasta zona va concentra articolele categoriei Internet si Tehnologie din Ziare.com care au subiectul principal: GDPR.

Ziare.com ofera cititorilor sai oportunitatea de a deveni jurnalisti colaboratori. Materiale jurnalistice, stiri atat pe tema - GDPR, cat si despre alte subiecte de interes, fie din categoria Internet si Tehnologie, fie din celelalte categorii ale site-ului Ziare.com, pot fi trimise la adresacolaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informatii privind modalitatile de colaborare poate fi accesata si sectiunea Colaboratori Ziare.com.

Va multumim pentru colaborare si asteptam sugestiile si observatiile dvs.

 
Citeste despre
robotismsatac ciberneticreteaacces internet
androidtelevizoaredronablackberryiPhone X
LEDGDPRWhatsAppmouseplatforma
firefoxbrowsercomponentesistemechrome
skypemonitoarefibra opticatelefoane mobilexbox
notebookcamere digitalenintendoantivirussoftware
instagramprocesoripodelectronicewireless
iPadplaystationInternet 5GvistaHuawei
gpsusbconsolebluetoothgadget
camere video3Gaplicatiilcd
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor