Ziare.com

Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 10:06

   

Elefant.ro a fost amendat pentru ca a trimis mailuri nesolicitate
Retailerul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru a transmis mesaje comerciale prin mail si nu a dovedit ca avea acordul celor pe care ii contacta.

Practic, autoritatea a transmis ca Elefant Online S.A. "nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail incalcandu-se dispozitiile referitoare la comunicarile nesolicitate prevazute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice".

Astfel, retailerul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 10.000 de lei.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a aplicat sanctiunea ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului mesaje comerciale nesolicitate pe adresa de mail a acestuia fara consimtamantul sau. Astfel, desi petentul se dezabonase atat pe site-ul operatorului, cat si prin linkurile de dezabonare din newslettere, acesta a continuat sa primeasca din partea Elefant Online S.A. mesaje comerciale nesolicitate pe adresa sa de e-mail.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Citeste si:


A.G.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4947 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor