Ai cont pe Yahoo Mail? Ce trebuie sa faci neaparat dupa ce hackerii au furat datele a peste un miliard de utilizatori

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 14:58
24385 citiri
Ai cont pe Yahoo Mail? Ce trebuie sa faci neaparat dupa ce hackerii au furat datele a peste un miliard de utilizatori
Foto: Yahoo Mail

Peste un miliard de utilizatori care folosesc mailul de la Yahoo au fost victimele unui amplu atac cibernetic, care a avut loc in 2013. Hackerii le-au furat datele personale acum 3 ani si abia acum compania a facut public incidentul. Asa ca ce e de facut?

Joi dimineata, tot mai multi utilizatori ai Yahoo au primit un email in care sunt avertizati sa-si schimbe parola si sa-si securizeze contul.

Asta in conditiile in care gigantul IT a anuntat ca o terta parte neautorizata a furat, in august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori.

Cei de la Yahoo sustin ca nu sunt in masura sa identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive.

Nume, numere de telefon sau date de nastere ale clientilor companiei au fost furate de hackeri, chiar daca grupul afirma ca informatii legate de carduri de credit si conturi bancare nu au fost afectate.

Astfel, Ziare.com a incercat sa afle de la expertii Bitdefender ce trebuie sa faca cei care au cont pe mailul de Yahoo.

Iata recomandarile acestora:

1. Schimbati parola contului in cel mai scurt timp si asigurati-va ca folositi metode de autentificare in mai multi pasi, adaugand parolei clasice, in mecanismul de logare, si numarul de telefon personal sau intrebari suplimentare de securitate.

Schimbarea parolei este recomandata pentru toate conturile unde respectiva adresa de e-mail e folosita in procesul de logare. Este important sa nu refolositi pe viitor vechea parola!

2. Fiti atenti la campanii de phising (inselaciune). De regula, raufacatorii profita de brese de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri catre milioane de utilizatori in numele companiei afectate.

Cum utilizatorii se asteapta sa primeasca in aceasta perioada e-mailuri care sa explice impactul bresei asupra datelor personale, sansele ca acestia sa deschida un mesaj provenit in mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ. Nu trebuie sa dati click pe asa ceva!

3. Instalati o solutie de securitate pentru a reduce riscul infectarii in cazul accesarii unor linkuri sau fisiere atasate cu continut periculos.

Prin accesarea unor paginii de Internet infectate, utilizatorii pot descarca involuntar chiar amenintari de tip ransomware care blocheaza accesul la fisiere si solicita plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare. Tocmai de aceea e nevoie ca dispozitivul sa fie protejat cu un antivirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#hackeri Yahoo Mail, #Yahoo Mail atac cibernetic, #parola Yahoo Mail, #schimbare parola Yahoo Mail , #hacker