Atac cibernetic la Hilton: Hackerii au vizat datele bancare ale clientilor

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 12:35
1528 citiri
Atac cibernetic la Hilton: Hackerii au vizat datele bancare ale clientilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Lantul hotelier american Hilton a anuntat marti ca a fost obiectul unui atac cibernetic, vizand furtul de date bancare ale clientilor sai.

Acest atac cibernetic a avut loc in doua etape, a precizat compania intr-un comunicat, informeaza AFP. Hackerii au instalat un software agresiv, intre 18 noiembrie si 5 decembrie 2014.

Un nou atac a avut loc intre 21 aprilie si 27 iulie 2015, se arata in document, fara a se preciza daca cele doua atacuri au fost comise de aceiasi hackeri.

Atac cibernetic la una dintre cele mai mari retele de telefonie din Marea Britanie

"Impreuna cu experti, organele de drept si emitenti de carduri bancare, Hilton Worldwide a reusit sa determine ca softul agresiv viza informatii specifice de pe cardurile de plata", precum nume, numere, coduri de securitate si datele de expirare.

Hackerii dau tunuri de milioane de dolari: Pagube uriase produse de atacurile cibernetice

Grupul hotelier sustine ca nu a fost furata nicio adresa personala sau cod PIN, dar recomanda ca masura de precautie persoanelor care s-au cazat in hotelurile sale, in perioadele mentionate, sa-si verifice in fiecare luna extrasele de cont, iar in caz de nereguli sa contacteze banca.

Acest anunt intervine la doar patru zile dupa ce lantul Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. (care detine Sheraton, Sf. Regis, Luxury Collection, Westin si Le Meridien) a raportat un atac informatic similar.

Un scandal ne-a reamintit cat de vulnerabili suntem. Cele mai rasunatoare atacuri cibernetice

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#hackeri furt date personale Hilton, #atac cibernetic hoteluri Hilton , #hacker