Atac cibernetic masiv in SUA: Hackerii au furat date despre armata si serviciile secrete

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 17:47
4460 citiri
Atac cibernetic masiv in SUA: Hackerii au furat date despre armata si serviciile secrete
Foto: Ziare.com

Americanii dezvaluie un al doilea incident major in care au fost implicati hackeri ce ar avea legaturi cu China si care ar fi accesat informatii oficiale importante de pe serverele SUA.

Oficialii americani au anuntat ca hackerii ar fi accesat date importante ale angajatilor unor agentii de informatii si personalului militar, relateaza BBC.

Criza uriasa de securitate in SUA: Hackeri chinezi au furat datele a 4 milioane de angajati federali

Oficialii, care au vorbit sub protectia anonimatului, cred ca atacatorii au vizat documente ce includ informatii personale, inclusiv culoarea ochilor, istoria financiara, abuzuri de substante interzise sau detalii de contact ale prietenilor si rudelor.

Casa Alba a transmis ca anchetatorii au "un mare grad de convingere" ca informatii despre trecutul angajatilor guvernamentali au fost accesate. In plus, Joel Brennel, un fost oficial american de contrainformatii, a numit informatiile sustrase o "mina de aur" pentru hackeri.

Fiscul celei mai puternice tari din lume, atacat de hackeri - Au furat datele a 100.000 de contribuabili

Estimarile initiale arata ca numarul celor afectati ar fi de circa patru milioane, insa oficialii apropiati anchetei spun ca acest numar ar putea fi chiar de 3,5 ori mai mare - 14 milioane de victime ar fi implicate.

In urma cu mai mult de o saptamana, pe 4 iunie, guvernul american a anuntat ca hackerii au furat datele a patru milioane de angajati federali, iar oficialii americani au spus ca hackerii despre care se crede ca ar sta in spatele ambelor atacuri ar proveni din China. In replica, Beijingul sustine ca asemenea acuzatii sunt "iresponsabile".

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#SUA atac cibernetic China, #SUA atac hackeri China , #hacker