Cinci moduri in care se fura identitati si bani, dezvaluite chiar de hoti

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 13:01
7317 citiri
Cinci moduri in care se fura identitati si bani, dezvaluite chiar de hoti

Sfaturile cu privire la modalitatile in care te poti proteja de furtul de identitate sunt numeroase, insa rareori se intampla ca trucurile folosite de "baietii rai" sa fie dezvaluite chiar de acestia.

Jumio, o companie care ofera servicii de plati online si verifica identitatea clientilor prin intermediul telefonului, a publicat un raport in care prezinta cele mai frecvente mijloace prin care sunt obtinute in mod ilegal informatii personale.

Pentru realizarea acestui raport, preluat de CNN, Jumio a colaborat cu cativa hoti de identitate reabilitati, precum si cu criminologi si oameni ai legii.

Creeaza retele Wi-Fi false

In orice loc care ofera acces gratuit la retele Wi-Fi - cafenele, biblioteci, aeroporturi sau hoteluri, poate fi creata o retea separata cu acelasi nume ca cea reala, la care utilizatorii se pot conecta din greseala. Apoi, utilizand programe malware, infractorii cibernetici se infiltreaza in calculatorul victimei, avand astfel acces la contul de email si la contul bancar al acesteia.

Pretind ca fac parte din personalul de recensamant

Practica este intalnita in SUA, unde impostorii merg din usa in usa solicitand informatii precum nume, adresa, data nasterii, adresa de email si chiar mai mult. In raport este citat un fost hot de identitate care marturiseste ca lua in vizor casele cu masini frumoase parcate afara.

Altii solicitau victimelor informatii personale pentru a verifica o tranzactie sau pentru a confirma date legate de conturile acestora.

Selecteaza profilurile vulnerabile de pe retelele de socializare

Persoanele care inca nu si-au facut setarile de confidentialitate pentru conturile de pe aceste retele sunt principalele tinte.

Hotii de identitate repereaza profilurile cu cele mai multe informatii publice si le trimit mesaje personalizate, pe baza restaurantelor sau magazazinelor preferate, de exemplu. Victimele pot fi convinse sa ofere informatii financiare legate de cardurile lor.

Ofera reduceri false

In pofida avertismentelor repetate, sunt multi cei care continua sa ofere necunoscutilor informatii financiare prin telefon. Hotul pretinde ca suna din partea unei companii locale care le ofera un discount la urmatoarea achizitie. Pentru a beneficia de acest discount, oamenilor li se cere sa achite o suma mica si sa furnizeze date personale.

Black Friday 2013: Hackerii te pacalesc cu reduceri - cum te poti proteja

Cumpara informatii cu privire la conturile bancare

Exista o piata neagra pentru acest tip de informatii, unde hotii de identitate castiga intre 100 de dolari si 200 de dolari dintr-o lovitura.

Numerele de card "inunda" piata neagra dupa producerea unor brese in sistemele de securitate ale comerciantilor si bancilor, iar cumparatorii folosesc tactici pentru identificarea cardurilor care le pot aduce cele mai mari castiguri.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...