Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cel mai mare atac cibernetic din istoria SUA - frauda uriasa

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 23:20
4487 citiri
Cel mai mare atac cibernetic din istoria SUA - frauda uriasa
Foto: Reuters

Cel mai mare atac cibernetic din istoria Statelor Unite a produs o frauda uriasa de peste 300 de milioane de dolari. Hackerii au vizat mari companii din SUA, precum Nasdaq, Visa Inc, J.C. Penney Co, Jet Blue Airways Corp si Carrefour.

Procurorii federali din SUA au pus sub acuzare cinci barbati responsabili de fraudarea cardurilor bancare si doi dintre suspecti au fost arestati, potrivit Reuters.

Autoritatile au urmarit hackerii mai multi ani. Multe dintre bresele de securitate au fost anuntate anterior, insa cea de la Nasdaq OMX Group Inc a fost dezvaluita pentru prima data.

Procurorii au anuntat ca un grup de cinci persoane din Rusia si Ucraina au furat cel putin 160 de milioane de dolari de pe carduri, rezultand pierderi totale de peste 300 de milioane de dolari.

Autoritatile din New Jersey au facut cunoscute numele celor cinci barbati, acestia fiind rusii Vladimir Drinkman, 32 de ani, Alexandr Kalinin, 26 de ani, Roman Kotov, 32 de ani, Dimitriy Smilianets, 29 de ani si ucraineanul Mikhail Rytikov, 26 de ani.

"Acest tip de infractiune este una de varf. Cei care au expertiza si inclinatia de a sparge retelele noastre ameninta bunastarea noastra economica si securitatea nationala", a declarat procurorul Paul Fishman din New Jersey.

Drinkman si Smilianets au fost arestati in iunie 2012 in timp ce calatoreau in Olanda, la cererea autoritatilor americane. Smilianets a fost extradat in septembrie anul trecut si va aparea in fata Curtii Federale din New Jersey saptamana viitoare.

In privinta lui Drinkman se asteapta sa fie extradat din Olanda. Procurorii nu au comentat cu privire la locul unde s-ar afla ceilalti trei inculpati.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#atac cibernetic urias SUA, #cel mai mare atac cibernetic, #frauda cibernetica uriasa SUA, #frauda carduri bancare SUA , #hacker