Cum au fost sedusi doi hackeri romani pentru a fi arestati in SUA

Marti, 12 Iunie 2012, ora 22:29
10682 citiri
Cum au fost sedusi doi hackeri romani pentru a fi arestati in SUA
Foto: The Guardian

Doi hackeri romani, care sunt responsabili pentru furturi de milioane de dolari din bancomate din Statele Unite ale Americii, au fost ademeniti peste ocean de serviciile secrete, pentru a fi scosi din Romania.

Intre anii 2008 si 2011, patru hackeri romani au fost acuzati de furtul a milioane de dolari, prin spargerea conturilor a peste 80.000 de clienti americani care foloseau plata cu cardul, informeaza Smart Data Collective.

Cu toate ca toti cei patru barbati au fost identificati, numai unul a fost extradat din Romania, serviciile secrete americane fiind nevoite sa-i aduca intr-un fel pe ceilalti in SUA.

In timp ce unul dintre hackeri a ramas in libertate, autoritatile americane au reusit sa-i aduca pe doi dintre ei in tara folosind o femeie agent, ca momeala. In termenii spionajului, momeala reprezinta un agent sau un plan in care este folosita seductia pentru a-i prinde pe infractori, fiind unul dintre cele mai vechi si mai de succes trucuri.

O femeie, agent secret american care s-a dat drept angajata a unui cazino din Hawaii, i-a oferit unuia dintre barbati un weekend gratuit. Aceasta l-a convins pe hacker ca acel cazino dorea sa il aduca pe roman in Hawaii si ca ea spera sa il cunoasca pe acesta in persoana.

Drept urmare, femeia a prezentat o adresa oficiala de e-mail si un numar de telefon si chiar a cumparat biletele de avion.

Dar, cand romanul Iulian Dolan a aterizat in SUA, cu "cateva haine, un lantisor ieftin, putini bani si trei cutii foarte mari de prezervative romanesti cu gust de struguri", acesta a fost imediat arestat.

Al doilea hacker, Cezar Iulian Butu, in varsta de 26 de ani, a determinat serviciile secrete sa demareze o operatiune de momeala si mai complexa. Autoritatile americane au obtinut e-mailul sau si informatii despre locurile in care acesta calatoreste, prieteni si alte activitati, pentru a "crea" o turista din Franta pe care o cunoscuse cu un an inainte.

De data acesta, agentul serviciilor secrete s-a dat drept o chelnerita independenta si bogata din SUA, care lucra pentru un lant de restaurante, "doar pentru asigurarea de sanatate si pentru dragostea oamenilor". Acestea au fost de ajuns pentru a-l aduce pe Butu in Boston, pentru a o intalni, fiind arestat pe loc.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#hackeri romani arestati SUA, #hackeri romani ademeniti SUA, #hackeri furturi SUA, #hackeri romani furturi SUA , #hacker