Cum au spart doi chinezi o masina Tesla de la 19 km distanta (Video)

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 11:14
8074 citiri
Cum au spart doi chinezi o masina Tesla de la 19 km distanta (Video)
Foto: Tesla Motors

In vremurile noastre nu mai ai nevoie de o ranga ca sa spargi o masina. Gratie tehnologiei, nici macar nu trebuie sa fii foarte aproape ca sa poti patrunde in interior si sa preiei controlul. Iar acest lucru a fost demonstrat de doi experti in securitate, "cobaiul" fiind un automobil Tesla.

Hackerii de ocazie au aratat ca poti patrunde in sistemul informatic al autovehiculului, de la o distanta de 19 km, folosind o retea Wi-Fi malitioasa, transmite Sky News.

Expertii in securitate de la Keen Security Lab, firma care face parte din grupul Tencent din China, au notificat Tesla despre problemele respective, iar apoi au postat experimentul lor pe YouTube.

"Compania lui Elon Musk a avut o atitudine proactiva si a luat masurile necesare pentru a rezolva vulnerabilitatile", au transmis acestia.

Drept urmare, vor primi o recompensa de la Tesla.

Expertii in securitate au demonstrat ca poti intra in sistemul informatic al masinii, daca aceasta e conectata la reteaua Wi-Fi.

Odata patrunsi in "creierul" automobilului, au reusit sa deschida portierele fara cheie, sa deschida trapa, sa aprinda luminile, sa regleze scaunul soferului si sa actioneze frana.

Seful FBI ne invata cum sa ne aparam de hackeri: Toata lumea ar trebui sa faca asta

C.P.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#hackeri masina Tesla, #hackeri masini, #masina Tesla sparta hackeri , #hacker