Cum sa te feresti cel mai bine de atacurile cibernetice

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 15:48
2853 citiri
Cum sa te feresti cel mai bine de atacurile cibernetice
Foto: Foxbusiness

Atunci cand ne cumparam un nou gadget suntem toti nerabdatori sa il testam si uitam adesea de siguranta informatiile folosite. Cativa pasi simpli sunt de mare ajutor in astfel de situatii.

"Din ce in ce mai multe dispozitive folosesc tehnologia Wi-Fi si, din aceasta cauza, trebuie sa ne gandim cu atentie la setarile privitoare la siguranta", spune expertul in domeniu, William Pelgrin, de la compania Center for Internet Security, din SUA, potrivit CBS News.

Daca un hacker patrunde intr-un calculator sau gadget prin Wi-Fi, el poate trimite catre toti prietenii pe care ii ai in lista email-uri capcana pentru a obtine un profit din acest demers. Primul lucru care trebuie facut este sa pui o parola foarte bune pe smartphone, tableta sau laptop.

In acest mod nimeni nu le va putea accesa fara permisiunea ta. Cei care au alte tipuri de tehnologie in casa trebuie sa fie si ei atenti. Luna trecuta, un hacker rus a postat pe Internet imagini in direct din unele locuinte ale caror camere de supraveghere nu erau protejate indeajuns de bine.

De asemenea, tehnologia Bluetooth si cea NFC (destinata printre altele platilor cu telefonul) sunt cai prin care hackerii pot accesa orice gadget. Pelgrin recomanda dezactivarea optiunilor de acest fel atunci cand ele nu sunt folosite. Programul antivirus este si el important, fiind nevoie de actualizarea lui permanenta.

Browserul de Internet se poate dovedi si el un pericol. Este nevoie de o atentie sporita atunci cand sunt instalate diverse suplimente pe ele, caci acestea pot fi unele foarte periculoase.

Nu in ultimul rand, orice dispozitiv extern atasat unuui gadget sau calculator poate introduce virusi in ele. Din acest motiv totul trebuie monitorizat cu ajutorul unui program antivirus foarte bun.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#atac cibernetic laptop, #atac hackeri tableta smartphone, #tableta smartphone hackeri virus, #virus smartphone tableta , #hacker