DIICOT avertizeaza: Putem fi atacati - Romanul de rand nu are nicio putere

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 07:50
6566 citiri
DIICOT avertizeaza: Putem fi atacati - Romanul de rand nu are nicio putere

De fiecare data cand facem o plata cu cardul este posibil ca datele sa ne fie furate de hackeri, avertizeaza Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Criminalii cibernetici reusesc sa infecteze sisteme informatice din spatele POS-urilor si sa inregistreze de pe banda magnetica informatiile personale, arata Digi 24.

"La un POS cu atat mai putin ar putea sa observe ca sistemul in realitate care manageriaza plata, nu in sine POS-ul, este manipulat. Prin infectarea statiilor la care sunt conectate aceste POS-uri se realizeaza finalmente infractiunea de obtinere a datelor", explica Ioana Albani, seful Serviciului Cybercrime al DIICOT.

Bresa de securitate la un mare retailer: 1,2 milioane de carduri bancare, in pericol

Miza este uriasa, deoarece datele pe care pun mana in mod ilegal sunt vandute, iar pe piata neagra ele valoreaza si 5.000 de euro.

Exista o problema importanta, deoarece cumparatorul nu are nicio putere si singura varianta este ca magazinele sa aiba sisteme informatice bine pazite.

"Ar trebui sa aiba la zi actualizat antivirusul. Dar asta este doar o parte. Sa aiba actualizate procedurile si procedeele de protectie ale calculatorului, ale sistemului pe care opereaza", a mai spus Ioana Albani.

In Romania, la sfarsitul anului trecut, erau active 12 milioane de carduri de debit, iar in magazinele, benzinariile si farmaciile din tara noastra sunt peste 130.000 de sisteme de plata cu cardul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#DIICOT hackeri carduri, #hackeri fura date carduri, #furt date carduri , #hacker