Escrocherie pe Facebook cu cupoanele Lidl si Mega Image. Nu te lasa pacalit!

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 19:22
20982 citiri
Escrocherie pe Facebook cu cupoanele Lidl si Mega Image. Nu te lasa pacalit!

In ultimele zile au circulat pe Facebook doua mesaje care te incurajau sa accesezi un link pentru a castiga cupoane in valoare de 500 de lei la Mega Image si Lidl. Ei bine, in spatele acestor "promotii" se afla, de fapt, niste hackeri care vor sa te pacaleasca sa le dai datele personale.

Atacatorii au creat o pagina web ce promite utilizatorilor ca vor primi un tichet de cumparaturi substantial daca participa la un sondaj.

Iar la final, internautii sunt rugati sa completeze cateva date dintre ei, printre care se afla numele, numarul de telefon si adresa de mail.

Cele doua magazine si-au avertizat clientii in legatura cu aceasta inselatorie.

"IMPORTANT! Acest sondaj nu este organizat de Lidl Romania si te rugam sa nu participi! Campaniile si concursurile sunt promovate doar pe pagina noastra oficiala. Iti multumim pentru intelegere!", au precizat reprezentantii retailerului.

Si cei de la Mega Image au emis un avertisment similar.

"Aceasta campanie NU este realizata de compania Mega Image. Va recomandam sa NU accesati acest link si sa NU il distribuiti. Situatia este in atentia noastra si va asiguram ca sunt efectuate demersuri pentru a stopa aceasta actiune care foloseste ilegal numele companiei. Va multumim!", au transmis reprezentantii supermarketului.

Astfel, specialistii Centrului National de Raspuns la Incidente Cibernetice (CERT-RO) ii sfatuiesc pe romanii cu cont de Facebook cum sa depisteze promotiile false.

  • - Utilizatorii primesc un mesaj cu un link, care in urma accesarii ii duce catre o pagina de phishing, ce pare a fi a retailerului respectiv.
  • - In realitate, insa, pagina e facuta de hackeri care incearca sa convinga utilizatorii sa le ofere date personale, in schimbul unui premiu fictiv, sub forma unui cupon in valoare de 500 de lei.
  • - Cel mai simplu iti poti da seama ca e vorba de capcana din faptul ca mesajul e scris intr-o romana aproximativ, deci in niciun caz nu e scris de retailer. Exemplu: "OBTINETI MEGA IMAGE DVS. IN VALOARE 500 lei CUPON!".
  • - Cel mai probabil, atacatorii au folosit un instrument automatizat de traducere in limba romana de tipul Google Translate.
  • - Mirajul obtinerii unui cupon de cumparaturi in valoare de 500 RON poate determina utilizatorul sa isi introduca datele cerute si sa partajeze informatia mai departe, catre prieteni sau comunitati din mediul online.

"Atentie la astfel de fraude, deghizate in campanii de marketing ce ofera premii atractive, fara nici un efort", avertizeaza specialistii CERT-RO.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Politologul Andrei Țăranu a declarat pentru RFI că votul împotriva lui Dacian Cioloș era unul pre previzibil, dar cele 10 voturi obținute din afara partidului sunt, cel mai probabil de la PNL...
Sursa: Ziare.com