Esti spionat prin camera web? Cum poti sa afli imediat si sa te protejezi

Autor: PLAYTECH
Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 16:06
11161 citiri
Esti spionat prin camera web? Cum poti sa afli imediat si sa te protejezi

La aceasta ora, ar trebui sa nu mai vina ca o surpriza faptul ca activitatea ta online este supravegheata de catre autoritati si hackeri.

Majoritatea laptopurilor moderne au o camera web. Acelasi principiu de design se aplica si in cazul sistemelor all-in-one. Probleme apar in momentul in care respectivele camere devin active si nu iti dai seama ce program a inceput sa te filmeze. Este posibil sa fie o fereastra de Skype care a ramas deschisa sau o sesiune de streaming pe YouTube.

In acelasi timp insa, poate fi vorba de un virus, un hacker care te spioneaza sau o masura guvernamentala suspecta. Daca ai un led de activitate pentru camera, ai putea sa arunci ocazional o privire catre el pentru a te asigura ca nu s-a activat in mod automat, fara vreo interventie din partea ta si fara a porni vreun program.

Daca folosesti rar camera web, ar fi bine sa o dezactivezi complet. In situatia in care te gandesti ca esti spionat online, ar fi bine sa te asiguri ca nu doar ti se pare. Cea mai buna unealta pentu a afla ce program foloseste camera web este Process Explorer Tool. Aceasta reprezinta o componenta gratuita din Sysinternal Tools si, la prima vedere, functioneaza similar cu Task Manager, cu mentiunea ca ofera mai multe optiuni curiosilor si are o interfata mai colorata. Pentru a-l descarca, foloseste acest link de pe site-ul Microsoft. In interiorul fisierului ZIP vei gasi doua variante, de 32 sau 64 de biti. Ruleaz-o pe cea care se preteaza in cazul tau.

Vezi cum afli daca esti spionat prin camera web si ce trebuie sa faci pentru a te proteja

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#camera web, #spionaj , #hacker