FBI, luat in batjocura de hackeri: Niste idioti

Duminica, 21 Decembrie 2014, ora 21:08
6203 citiri
FBI, luat in batjocura de hackeri: Niste idioti
Foto: Columbia Pictures

Grupul de hackeri ce se face responsabil de atacul cibernetic fara precedent asupra Sony pare sa fi trimis un nou mesaj, in care ia in deradere FBI.

Intr-un email ce ar veni din partea "Gardienilor pacii", cum se numesc hackerii ce au declansat atacul cibernetic asupra companiei Sony, trimis sambata mai multor jurnalisti, cu subiectul "Informatiile care te intereseaza", se trimite un link catre o pagina Pastebin, site folosit in trecut de hackeri.

Mesajul primit de jurnalisti, un "cadou de Craciun", dupa cum se exprima cei care l-au trimis, este unul ce ia in deradere FBI, conform Hollywood Reporter: "Rezultatul anchetei FBI este atat de excelent, ca ati fi putut vedea ce faceam cu ochii vostri".

Destinatarul este apoi redirectionat catre un clip YouTube, cu mesajul: "Va felicitam pentru succes. FBI este cel mai BUN din lume". In clip, ce pare sa fie adresat FBI, anchetatorii sunt numiti "idioti".

Mesajul este in limba engleza, insa contine cateva greseli.

Deocamdata nu se poate sti cine a trimis acest email, mai ales ca nu se da link spre documente Sony, la care au avut acces hackerii. Totusi, formatul este similar, la fel si trimiterea catre Pastebin, site folosit pana acum de hackeri pentru a publica date confidentiale ale companiei.

In plus, subiectul emailului este identic cu cel folosit in alte mesaje transmise de grupul de hackeri.

Premiera filmului despre asasinarea lui Kim Jong Un, anulata in urma amenintarilor cu moartea

Zilele trecute, Sony a decis anularea lansarii filmului "The Interview" in cinematografele americane, dupa ce hackerii au lansat amenintari cu moartea, daca pelicula va fi difuzata. Comedia "The Interview", in care liderul nord-coreean Kim Jong-un este asasinat, ar fi trebuit sa aiba premiera in 25 decembrie.

Tensiunile legate de acest film au pornit inca din vara, cand insusi liderul nord-coreean a atacat pelicula, intr-un interviu acordat The Telegraph. Acesta a spus ca filmul arata "disperarea guvernului american si a societatii americane, in general".

Liderul de la Phenian a continuat, spunand ca si Barack Obama ar trebui sa fie atent, in caz ca militarii americani ar vrea sa-l ucida si pe el.

In Romania, filmul era programat sa intre in cinematografe in aprilie 2015.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#nou mesaj hackeri nord coreeni, #mail jackeri FBI idioti, #mail hackeri Sony, #mesah hackeri FBI idioti , #hacker