Hackeri acuzati in SUA de apartenenta la mafie, arestati in Romania

Vineri, 24 Mai 2013, ora 18:19
4092 citiri
Hackeri acuzati in SUA de apartenenta la mafie, arestati in Romania

Doi hackeri romani au fost arestati la Bucuresti, joi, dupa ce au fost ridicati la solicitarea autoritatilor judiciare americane, fiind acuzati de acestea ca ar fi aderat, pe teritoriul SUA, la o organizatie mafiota, au declarat surse din Politie.

"Doi barbati din Bucuresti si Ramnicu Valcea, urmariti international de autoritatile judiciare americane, au fost depistati de politistii Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a IGPR.

Cei doi suspecti au fost arestati pentru 29 de zile", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Surse apropiate anchetei au precizat ca persoanele arestate sunt Alexandru Manuel Tudor, in varsta de 32 de ani, din Bucuresti, si Mihai Daniel Radu, in varsta de 34 de ani, din Ramnicu Valcea.

Ce doi erau urmariti international, in urma unei solicitari formulate de autoritatile judiciare americane. In SUA, ei au fost arestati preventiv in lipsa, pentru "conspiratie la frauda prin cablu, conspiratie la spalare de bani si conspiratie la trafic cu servicii contrafacute".

Conform surselor citate, cei doi barbati sunt acuzati de autoritatile americane ca, in perioada 2005 - 2010, acestia s-au aflat pe teritoriul SUA, unde, dupa ce au aderat la o grupare mafiota, au comis mai multe infractiuni, majoritatea in 2007.

Prejudiciul total provocat de Alexandru Manuel Tudor si Mihai Daniel Radu a fost evaluat de americani la aproximativ un milion de dolari.

Cei doi au fost incarcerati in arestul Politiei Capitalei, dupa ce, joi, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.

Numele celor doi apar si intr-un dosar instrumentat in Romania, de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in 2008.

Atunci, anchetatorii au facut 34 de perchezitii domiciliare la adrese din Ramnicu Valcea, Dragasani, Bucuresti, Alexandria, Sibiu, Hunedoara, in urma carora au fost retinute 20 de persoane.

Modul de operare a membrilor grupului consta in postarea unor anunturi de vanzare de bunuri (pe care nu le detineau in realitate), apeland la site-uri specializate de comert electronic (E-Bay.com, Equine.com, Craigslist.com). Potrivit anchetatorilor, accesul la aceste site-uri se facea, de regula, folosindu-se datele de identificare ale altor persoane, inclusiv date ale cartilor de credit apartinand acestora, informatii obtinute prin lansarea de mesaje spam, determinandu-i astfel sa dezvaluie date personale (metoda phishing). Datele astfel obtinute erau folosite pentru inscrierea neautorizata, cu identitatea persoanei respective, pe site-urile de comert online.

Dupa postarea anunturilor de vanzare a unor bunuri, acestia isi determinau victimele sa achizitioneze bunurile si sa efectueze plata fie prin sisteme de transfer rapid de bani (Western Union, Money Gram), fie prin depuneri in conturi bancare pe nume fictive de beneficiari. Aceste identitati fictive erau folosite de membrii gruparii in scopul ridicarii sumelor transferate de victime.

Sumele rezultate din aceste activitati erau trimise in tara prin servicii de transfer rapid de bani, de aceasta data folosindu-se o identitate fictiva a expeditorului si una reala a beneficiarului, care au acelasi nume, urmarindu-se crearea unei false impresii cu privire la existenta unui legaturi familiale.

Pe langa transferul rapid de bani, membrii grupului infractional apelau, pentru aducerea in tara a banilor, fie la depunerea in conturi bancare, fie la serviciile unor transportatori auto, a explicat Ministerul Public.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#hackeri romani arestati cerere SUA, #Romania hackeri arestati SUA , #hacker