Hackerii romani sperie din nou Occidentul

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 10:21
4459 citiri
Hackerii romani sperie din nou Occidentul

Exista o regiune in Romania, unde gainile sunt crescute in curte, drumurile sunt pline de gropi, dar unii copii vin la scoala purtand haine de firma si bijuterii din aur.

Jurnalistii de la USA Today remarca faptul ca este simplu sa spui care dintre adolescentii din Ramnicu Valcea fac parte din retele de hackeri.

"In scoala noastra, aproape toti din clasele a 11-a si a 12-a au comis acte de piraterie pe Internet", spune Alina, de 22 de ani, care a lucrat pentru un barbat ce oferea la vanzare un produs care nu exista si a facut bani multi din asta, de pe urma americanilor.

Vorbind sub acoperirea anonimatului, Alina spune ca nu-i pare rau ca a facut acest lucru. "Nu ai cum sa ai regrete atunci cand victima ta este de cealalta parte a Oceanului", spune tanara.

Hackerii romani au intrat din nou in atentia autoritatilor internationale dupa ce, la sfarsitul anului trecut, au furat datele personale a peste 110 milioane de clienti ai lantului de magazine Target.

Reuters a relatat, duminica, despre atacul asupra altul mare lant de magazine, Neiman Marcus, care a raportat furt de informatii despre clienti. Hackerii proveneau din Europa de Est, dupa cum au afirmat autoritatile, iar jurnalistii americani au ajuns la concluzia ca acestia sunt din Romania, Ramnicu Valcea fiind un centru al criminalitatii cibernetice cunoscut in ultimii ani.

FBI si serviciile secrete americane au fost implicate in numeroase arestari ale romanilor care au adus pagube materiale importante americanilor. Consiliul Europei a ales, in octombrie, Bucurestiul, ca fiind unul dintre locurile biroulurilor de lupta impotriva criminalitatii cibernetice.

FBI-ul a specializat aproape 600 de specialisti romani in combaterea crimelor cibernetice. Atunci cand a anuntat crearea noii institutii, presedintele Traian Basescu a spus ca hackerii romani i-ar putea ajuta pe politisti sa descopere alti hackeri.

"Poate vom reusi sa-i atragem pe hackerii romani de partea buna a baricadei", a spus seful statului. Potrivit Europol, in fiecare an sunt pierdute 397 de miliarde de dolari in urma infractiunilor cibernetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#hackeri romani Ramnicu Valcea, #hackeri romani FBI , #hacker