Hackerul roman care i-a hartuit pe Colin Powell si familia Bush, pus sub acuzare in SUA

Vineri, 13 Iunie 2014, ora 07:49
2700 citiri
Hackerul roman care i-a hartuit pe Colin Powell si familia Bush, pus sub acuzare in SUA
Foto: Arhiva

Hackerul Guccifer, deja condamnat la 7 ani de inchisoare in Romania, se confrunta cu noi acuzatii, fiind inculpat in Statele Unite pentru ca a spart conturile de mail si Facebook ale unor oficilitati americane, intre care si un membru al familiei fostilor presedinti Bush.

Marcel Lehel Lazar, hackerul cunoscut sub numele de Guccifer, a fost pus sub acuzare, joi, de un juriu federal din Virginia, pentru ca ar fi publicat printre altele fotografii din viata privata a familiei Bush, transmite Huffington Post.

Hackerul roman este acuzat de frauda informatica, accesarea neautorizata a unor computere, hartuire online si furt de identitate cu circumstante agravante.

Autoritatile americane il acuza ca, de la sfarsitul anului 2012 pana in ianuarie 2014, ar fi spart conturile de mail sau Facebook ale unor oficialitati, printre care un fost membru al cabinetului, Colin Powell.

Una dintre fotografiile postate ca urmare a actiunilor lui Guccifer il infatisa pe fostul presedinte american George H. W. Bush in timpul internarii la spital.

Hackerul Guccifer, inchisoare cu executare

Guccifer a fost condamnat deja in tara noastra, acum o saptamana, la patru ani de inchisoare cu executare, dupa ce a spart conturile de mail ale mai multor personalitati din Romania, printre care George Maior si Corina Cretu.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat pe Guccifer la patru ani, insa barbatul va sta dupa gratii sapte ani, intrucat mai are de executat o pedeapsa din alt dosar. Este vorba despre o condamnare de trei ani de inchisoare data de magistratii Judecatoriei Sectorului 5, intr-un dosar in care este acuzat de infractiuni similare.

Hackerul si-a recunoscut faptele in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, spunand ca si lui i-au fost sparte cinci conturi de mail, dar nu s-a dus la DIICOT, asa cum au procedat victimele sale.

Guccifer este cel care a dat anul trecut publicitatii fragmente ale corespondentei dintre europarlamentarul PSD Corina Cretu si fostul secretar de stat american Colin Powell.

"Un tradator al patriei", a apreciat hackerul pe wall-ul lui Powell de pe Facebook.

Intr-o corespondenta "foarte personala", Corinta Cretu il numea pe fostul secretar de stat american iubirea vietii sale si descria o relatie ce s-a intins pe mai mult de un deceniu. Colin Powell a negat, insa, ca ar fi avut o relatie extraconjugala cu europarlamentarul PSD.

Hackerul a ajuns destul de cunoscut si dupa ce a vizat personalitati din intreaga lume. Printre cei care au avut probleme din cauza lui Guccifer se numara actorul Steve Martin, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurari americane MetLife si John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU. Actorul Leonardo DiCaprio si actrita Nicole Kidman completeaza lista victimelor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Guccifer anchetat SUA, #hacker roman ancheta SUA , #hacker