Hackerville, din nou in atentia presei straine: Orasul din Romania unde se afla raiul infractorilor cibernetici

Luni, 09 Mai 2016, ora 17:14
15367 citiri
Hackerville, din nou in atentia presei straine: Orasul din Romania unde se afla raiul infractorilor cibernetici
Foto: Pixabay

Ramnicu Valcea a intrat din nou in atentia presei straine, fiind numit din nou Hackerville - raiul infractorilor cibernetici.

"Cum ai reactiona daca orasul in care locuiesti ar fi cunoscut la nivel global drept capitala fraudelor pe Internet?" - asa incepe articolul realizat de TechWorm.

Jurnalistii publicatiei fac o scurta trecere in revista a modului in care Ramnicu Valcea si-a capatat aceasta porecla.

TechWorm aminteste ca orasul romanesc a captat atentia mapamondului gratie fraudelor facute pe site-uri de comert online precum eBay sau Craiglist.

Ramnicu Valcea este "Hackerville", capitala mondiala a fraudelor pe Internet - France 24

Ramnicu Valcea se afla la o distanta de doar trei ore de Bucuresti, insa se bucura de o atentie mai mare din partea strainilor decat capitala Romaniei, se mai arata in articolul citat.

Jurnalistii citati arata ca nu e vorba de un loc izolat sau care a ramas in secolul trecut, ca alte zone din Europa de Est. Ba din contra, tinerii conduc masini scumpe, precum BMW, Mercedes sau Audi, si poarta la gat lanturi groase de aur.

Hackerville si-a capatat acest nume pentru ca o parte dintre localnici au creat o retea infractionala si jefuiesc utilizatorii de site-uri de comert online de cateva sute de dolari pe tranzactie.

Nimeni nu stie cand a pornit totul, noteaza sursa citata. Unii sustin ca infractiunile cibernetice au luat nastere chiar dupa Revolutia din 1989, dupa ce oamenii au inceput sa aiba un acces tot mai mare la calculatoare si la unelte sofisticate.

Ceea ce se stie cu siguranta, insa, este ca aceste infractiuni au explodat in 2002, cand multi utilizatori din Ramnicu Valcea postau anunturi false pe Internet si au reusit sa-i pacaleasca pe multi sa le plateasca niste produse care, de fapt, nu existau.

Odata ce FBI-ul a intrat pe fir, investigand situatia din oras, Hackerville a atras atentia presei internationale. Wired si France 24 sunt doar doua dintre publicatiile care au postat la acea vreme despre retelele infractionale din Ramnicu Valcea.

Insa locuitorii nu s-au invatat minte. Chiar si acum se ocupa cu aceleasi infractiuni ca in urma cu 14 ani, in timp ce autoritatile intorc privirea in alta parte.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#hackerville ramnicu valcea, #hackerville oras romania, #oras romania hackeri , #hacker